چه خودروهایی وارد ایران می شوند؟

چه خودروهایی وارد ایران می شوند؟

158 بازدید | تاریخ انتشار: سه‌شنبه, 02 آبان 1402

در این مقاله به شرایط و ضوابط واردات خودرو و لیست و قیمت خودروهای جدید وارداتی می‌پردازیم

چه خودروهایی وارد ایران می شوند؟

مطمئناً خیلی از شما می‌دانید که مجوز ورود یک سری از خودروهای خارجی مثل برندهای تویوتا، هیوندای، جتا، چانگان و کیارا صادر شده است؛ اما حالا شما می‌توانید علاوه بر موارد قبلی، محصولات دیگری را هم مثل آنها وارد کنید. در این شرایط فرصت بسیار مناسبی فراهم شده است که می‌توان برای تهیه خودروهای با کیفیت خارجی اقدام نمود.

ثبت نام جدید خودروهای وارداتی

ثبت نام جدید خودروهای وارداتی

نکته مهم در رابطه با فروش خودروهای وارداتی این است که در حال حاضر هیچ ثبت نام جدیدی برای خرید آنها وجود ندارد و این سامانه تنها برای مشتریانی که در مرحله اول (در اسفندماه سال گذشته) ثبت‌نام کرده‌اند کاربرد دارد. پس در این مقطع زمانی، خودروهای جدید تنها برای مشتریان دارای نوبت عرضه می‌شود. با این شرایط برای ثبت نام جدید خودروی وارداتی باید منتظر ماند تا زمان جدید آن اعلام گردد.

لیست خودروهای وارداتی جدید

ردیف

شرکت وارد کننده

نشان تجاری

مدل

قیمت علی الحساب (تومان)

۱

بهمن موتور

Hongqi

H5

۱,۹۵۰,۰۰۰,۰۰۰

۲

کرمان خودرو

Hyundai

Tucson

۱,۷۵۰,۰۰۰,۰۰۰

۳

معین خودرو

Toyota

Coralla

۱,۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰

۴

ماموت خودرو

Jetta

VS5

۱,۴۵۰,۰۰۰,۰۰۰

۵

کرمان خودرو

Hyundai

Accent

۱,۳۵۰,۰۰۰,۰۰۰

۶

بهمن موتور

Bestune

T77

۱,۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰

۷

ایران خودرو (ایساکو کیش)

Dongfeng

shaine max

۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰

۸

سایپا

Changan

CS55

۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰

۹

کوشا خودرو نگین

KIA

Seltos

۱,۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰

آیین نامه واردات خودرو

مصوبات آیین‌نامه واردات خودرو در تاریخ سوم شهریورماه 1402 توسط هیات وزیران به شرح زیر تصویب شد:

  • واردات خودرو تنها برای خودروهای پایین‌تر از ۲۰ هزار یورو مجاز است که البته خودروهای کمتر از ۱۰ هزار یورو در اولویت هستند.
  • واردات خودرو بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز ممنوع می‌باشد.
  • ارزش گمرکی هر خودرو بر اساس ماده ۱۴ قانون امور گمرک محاسبه می‌شود.
  • خودروهای وارد شده تماماً در بورس کالا عرضه می‌شوند.

کارگروهی با مسئولیت وزارت صمت و عضویت وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه موظف است نرخ سود بازرگانی خودروهای وارداتی را بر حسب ارزش تعیین کند. نرخ سود که مابه‌التفاوت قیمت پایه با قیمت پایانی آن در بورس کالا است، می‌بایست عادلانه باشد.

  • کارگاه مذکور می‌تواند سود بازرگانی علی‌الحساب در زمان ترخیص و همچنین سود بازرگانی قطعی در زمان فروش را تعیین کند.
  • وزارت صمت باید با هدف توسعه تولید خودروهای اقتصادی (حداکثر ۱۰ هزار یورو)، مشوق‌های سرمایه‌گذاری و تولید را پیش‌بینی کند.
  • واردات خودروهای سواری به‌ صورت سرمایه‌گذاری خارجی تنها برای استفاده در شبکه حمل‌ و نقل عمومی مجاز است.
  • خودروهای وارداتی در مناطق آزاد تجاری – صنعتی تنها منحصر به خودروهای هیبریدی یا برقی است. راه‌اندازی و سرمایه‌گذاری ایستگاه‌های شارژ با واردکنندگان خودرو است.
  • سقف منابع ارزی برای واردات خودرو به جز سرمایه‌گذاری خارجی، حداکثر معادل یک میلیارد یورو می‌باشد.
  • منابع ارزی مورد نیاز از محل صادرات، رمز دارایی سرمایه‌گذاری خارجی (با تأیید سازمان سرمایه‌گذاری خارجی) و دیگر منابع مورد تأیید بانک مرکزی تأمین می‌گردد.
  • وزارت صمت با همکاری بانک مرکزی، دستورالعمل اجرایی این مصوبه، مانند چگونگی تأمین و تخصیص ارز،‌ مشخصات فنی،‌ خدمات پس از فروش، انتقال فناوری و تعیین صلاحیت‌های فنی و وارد کنندگان خودرو را تدوین و ابلاغ می‌کند.
  • وزارت صمت باید هر ۳ ماه یکبار، گزارشی را مبنی بر اجرای این تصویب‌نامه، به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه نماید.

آیین نامه واردات خودرو

نکات ثبت نام خودرو وارداتی

- در کنار قیمت پیش‌پرداخت اعلام شده، هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره‌گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و... در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد.
- قیمت قطعی خودروهای مذکور پس از ارائه کلیه مستندات و مدارک لازم و بر اساس آخرین ضوابط و مقررات موجود تعیین و اعلام می‌‌شود.
- ملاک قیمت قطعی خودرو، رقم اعلامی و مصوب توسط شورای رقابت خواهد بود.
- عدم واریز وجه حداقل مبلغ تعیین شده تا حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت‌بندی سامانه حذف می‌شود.
- حداکثر زمان تحویل خودرو برای قراردادهای منعقده ۳ ماه می‌باشد؛ لذا وارد کنندگان خودرو باید حداکثر تا سه ماه پس از انعقاد قرارداد نسبت به صدور دعوت‌نامه تکمیل وجه بر اساس قیمت قطعی اعلام شده توسط شورای رقابت اقدام و همزمان تحویل خودرو به متقاضی صورت گیرد.
- در صورت تأخیر در تحویل خودرو، قراردادهای منعقد شده مشمول جرایم تأخیر در تحویل مقرر در آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو و دستورالعمل‌های صادره در این خصوص خواهند شد.
-تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌گیرد.
- آن دسته از ثبت‌نام‌ کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو را انجام داده‌اند، اما همچنان دعوت نامه‌ای را از شرکت‌های مورد نظر دریافت نکردند‌. می‌توانند در این مرحله با مدنظر قراردادن موارد ذیل نسبت به لغو سفارش خود و یا انتخاب خودروی جدید بر اساس فهرست فوق اقدام نمایند.
1- در صورت عدم انصراف و لغو سفارش، اولویت قبلی برای دریافت خودروی به قوت خود باقی است.
2-در صورت لغو سفارش قبلی، اولویت قبلی برای دریافت خودرو حذف شده و باید انتخاب جدید انجام شود.
3-تا زمانی که متقاضیان عرضه‌های قبلی خودروی خود را تحویل نگرفته‌اند، عرضه جدیدی برای آن خودروها و سایر اولویت‌ها صورت نخواهد گرفت.
4- اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار می‌گیرد.

نکات ثبت نام خودرو وارداتی

به طور کلی شما می‌توانید با بررسی شرایط خود، تلاش مورد نیازتان را در جهت ثبت نام جدید خودروهای خارجی داشته باشید. فرصت بوجود آمده برای کسانی که به دنبال خودروهای با کیفیت خارجی هستند، می‌تواند یک شرایط ایده‌آل در جهت کسب بهترین خدمات ممکن در داخل کشور باشد. اگر در حال حاضر، شرایط مورد نیاز برای ثبت نام خودروهای وارداتی را ندارید، می‌بایست منتظر بمانید تا در فرصت‌های ثبت نامی آینده سرمایه‌گذاری داشته باشید.

نظرات شما درباره چه خودروهایی وارد ایران می شوند؟
امتیاز: