تعریق شبانه میتواند یکی از مسائل آزار دهندهای باشد که برای برخی از افراد اتفاق میافتد. این قضیه ریشه در مسائلی دارد که بهتر است از آنها آگاه باشید. همچنین راهکارهایی برای آن تعریف شده است که با توجه به آنها میتوانید از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری نمایید. پس با ما همراه باشید.
تعریق شبانه به هرگونه تعریق بیش از حد در طول شب اشاره دارد. با این حال، اگر دمای اتاق خواب شما به طور غیرعادی گرم باشد و یا با لباسهای زیادی بخوابید، ممکن است در طول خواب عرق کنید که این کاملاً طبیعی است. به منظور تشخیص تعریق شبانه ناشی از دلایل پزشکی از مواردی که به دلیل گرم بودن محیط اطراف رخ میدهد، پزشکان عموماً تعریق شبانه واقعی را به دلایل دیگری ارتباط میدهند که میتواند لباس خواب و ملحفه را خیس کند و این مرتبط با گرمای بیش از حد محیط نباشد.
علاوه بر دلایل طبیعی و اصلی تعریق شبانه، علائم دیگری هم در این زمینه تأثیرگذار هستند که برای آشنایی با آنها بهتر است با ما همراه باشید.
اختلالات هورمونی میتواند باعث عرق کردن شبانه بدن شود. از جمله فئوکروموسیتوم (نوعی تومور غده فوق کلیوی که هورمونهای معروف به کاتکول آمینها را بیش از حد تولید میکند)، سندرم کارسینوئید (تولید بیش از حد برخی هورمونها توسط تومورهای ریه یا دستگاه گوارش) و پرکاری تیروئید (سطوح بیش از حد هورمونهای تیروئید) را میتوان مشاهده کرد.
هیپرهیدروز ایدیوپاتیک وضعیتی است که در آن بدن به طور مزمن عرق زیادی را بدون هیچ دلیل پزشکی تجربه میکند.
مثلا،ً سل یک بیماری عفونتی است که اصولاً با تعریق شبانه همراه است. با این حال، عفونتهای باکتریایی دیگر مانند موارد زیر نیز میتوانند با تعریق شبانه مرتبط باشند:
اندوکاردیت (التهاب دریچههای قلب)
استئومیلیت (التهاب درون استخوانها به دلیل عفونت)
آبسه (به عنوان مثال، کورک، آپاندیس، لوزه ها، پری مقعد، پری لوزه، دیورتیکولیت) و ویروس ایدز (HIV)
تعریق شبانه ممکن است یکی از علائم اولیه برخی از سرطانها باشد. شایعترین نوع سرطان مرتبط با تعریق شبانه، لنفوم است. با این حال، افرادی که سرطان در آنها تشخیص داده نشده، اغلب علائم دیگری مانند کاهش وزن و تب غیرقابل توضیح را نیز دارند.
مصرف برخی داروها میتواند منجر به تعریق شبانه شود. در مواردی که سایر علائم فیزیکی یا علائم تومور و یا عفونت وجود نداشته باشند، داروها علت تعریق شبانه هستند.
همه انواع ضد افسردگیها پتانسیل ایجاد تعریق شبانه را در بدن افراد دارند.
داروهایی که برای کاهش تب مانند آسپرین و استامینوفن مصرف میشوند، گاهی میتوانند منجر به تعریق شبانه بدن شوند.
برخی از داروهای دیگری که میتوانند در این امر نقش داشته باشند عبارتاند از: نیاسین، تاموکسیفن، هیدرالازین، نیتروگلیسیرین، سیلدنافیل و...
به طور غیرمعمول، شرایط عصبی ممکن است باعث افزایش تعریق شبانه بدن شود. این مسئله ریشه در استرس و اضطراب افراد دارد.
عدم تنفس صحیح و کم شدن اکسیژن رسانی به بافتها در اثر استرس و اضطراب نیز میتواند عامل تعریق بیاندازه باشد.
درمان تعریق شبانه به علت اصلی آن بستگی دارد. به طور خلاصه، تعریق شبانه معمولاً یک اتفاق آزار دهنده اما بی ضرر است. با این حال، آنها گاهی اوقات نشانه یک بیماری زمینهای هستند. افرادی که تعریق شبانه غیرقابل توضیح دارند باید به دنبال پیگیری و مراقبتهای پزشکی باشند.
تعریق شبانه معمولاً توسط متخصصین داخلی، متخصصین خانواده یا متخصص زنان درمان میشود. اگر این قضیه مربوط به شرایط پزشکی خاص باشد، متخصصان دیگری از جمله متخصصان غدد، مغز و اعصاب، متخصصان بیماریهای عفونی یا انکولوژیستها ممکن است در مراقبت از بیماران مبتلا به تعریق شبانه نقش داشته باشند.
آشنایی با عوامل تعریق شبانه به شما کمک خواهد کرد تا از وقوع آن به خوبی جلوگیری کرده و به این ترتیب دیگر دچار خیسی بدن خود در زمان خواب نشوید. همچنین در صورت مشکوک بودن وضعیت باید به پزشک مربوطه مراجعه نموده و با اطلاع از وضعیت خود، از آسیبهای احتمالی جلوگیری نمایید.