سفر در دوران بارداری عملی سخت و دشوار است که با رعایت نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره کردهایم قابل تحمل خواهد بود
مسافرت در دوران بارداری یکی از چالشهایی است که برخی از بانوان باردار تجربه میکنند. البته این تصمیم ممکن است به صورت اجباری صورت گرفته و یا اینکه به درخواست وی انجام گیرد. اما در هر صورت، انجام چنین سفری نیازمند توجه به یک سری از نکات مهمی است که برای مواقع خاص بسیار حیاتی هستند. در واقع هیچ بانوی بارداری نباید بدون توجه به این نکات سفری را آغاز کند. با ما همراه باشید تا در ادامه بهترین راهنمایی خود را برای چنین مواردی ارائه کنیم.
با اقدامات احتیاطی مناسب مانند بیمه مسافرتی، اکثر خانمها میتوانند با خیالی راحت به سفر خود بپردازند.
مقصدتان هر جایی که باشد در صورت نیاز به مراقبتهای پزشکی فوری و از امکانات مراقبتهای بهداشتی آنجا اطلاعاتی را کسب کنید. ایده خوبی است که سوابق پزشکی زایمان خود را هم همراه خود داشته باشید تا در صورت لزوم بتوانید اطلاعات مربوطه را به پزشک مربوطه ارائه دهید.
اطمینان حاصل کنید که بیمه مسافرتی، شما را برای هر گونه احتمالی پوشش میدهد؛ مانند مراقبتهای پزشکی مرتبط با بارداری در حین زایمان، زایمان زودرس و هزینه تغییر تاریخ سفر برگشت شما در صورت شروع زایمان. اگر از این مدل بیمه برخوردار نیستید، توصیه میکنیم حتما موردی را با چنین خصوصیاتی انتخاب نمایید.
برخی از زنان به دلیل حالت تهوع و استفراغ و احساس خستگی بسیار در این مراحل اولیه ترجیح میدهند که در 12 هفته اول بارداری سفر نکنند. توجه داشته باشید که خطر سقط جنین نیز در 3 ماه اول بیشتر از هر زمان دیگری است.
سفر در ماههای آخر بارداری میتواند خسته کننده و ناراحت کننده باشد. بنابراین، بسیاری از زنان بهترین زمان را برای سفر در اواسط بارداری، بین 4 تا 6 ماهگی میدانند.
پرواز برای شما یا کودکتان مضر نیست؛ اما قبل از پرواز در مورد مسائل بهداشتی یا عوارض بارداری با ماما یا پزشک خود صحبتی را داشته باشید.
احتمال زایمان به طور طبیعی بعد از 37 هفته بیشتر میشود (اگر دوقلو دارید حدود 32 هفته) که بر همین اساس برخی از خطوط هوایی به شما اجازه نمیدهند که تا پایان بارداری خود حق پرواز داشته باشید.
اما بعد از هفته بیست و هشتم بارداری، شرکت هواپیمایی ممکن است نامهای از پزشک یا ماما بخواهد که تاریخ زایمان شما را تایید کند.
سفرهای طولانی مدت (بیش از 4 ساعت) خطر کوچکی برای لخته شدن خون ترومبوز ورید عمقی (DVT) دارند. اگر پرواز میکنید، مقدار زیادی آب بنوشید و به طور منظم حرکت کنید (هر نیم ساعت یا بیشتر). برای جلوگیری از تورم پاهایتان، شما میتوانید قبل از پرواز یک جفت جوراب ساق بلند تهیه کنید که به کاهش تورم پا کمک میکند.
اکثر واکسنهایی که از باکتریها یا ویروسهای زنده استفاده میکنند، در دوران بارداری توصیه نمیشوند؛ زیرا این نگرانی وجود دارد که ممکن است به جنین در رحم آسیب برساند.
با این حال، اگر خطر عفونت بیشتر از خطر واکسیناسیون زنده باشد، ممکن است برخی از واکسنهای مسافرتی زنده در دوران بارداری در نظر گرفته شوند. حتما قبل از سفر از پزشک عمومی یا مامای خود در مورد واکسن زدن و از چه نوعی زدن آن راهنمایی لازم را کسب کنید. استفاده از واکسنهای غیر زنده (غیرفعال) در دوران بارداری بی خطر است.
بسیار اهمیت دارد که قبل از آغاز سفر، خطرات موجود را برای کشوری که به آن قصد سفر دارید بررسی کنید. زیرا وقوع مشکلات احتمالی دور از ذهن نیست و شما میتوانید تنها با بررسی دقیق خود قبل از سفر، از بیشتر موارد آن عبور کنید. چه بسا حتی ممکن است که از سفر خود پشیمان شده و مقصد مورد نظر را برای دوران بارداری خود مناسب ندانید.
اگر باردار هستید بهتر است از سفرهای طولانی با ماشین خودداری نمایید. با این حال، اگر تمایل شما برای این سفر زیاد است، مطمئن شوید که به طور منظم توقف کرده و از ماشین پیاده میشوید تا اندکی حرکت کنید. همچنین میتوانید برخی تمرینات را در داخل ماشین (زمانی که راننده نیستید) انجام دهید، مثل خم کردن و چرخاندن پاها و تکان دادن انگشتان پا. این کار باعث میشود خون در پاهای شما جریان داشته و هرگونه سفتی و ناراحتی را پیشگیری و کاهش دهد.
خستگی و سرگیجه در دوران بارداری امری اجتناب ناپذیر است، بنابراین در سفر با ماشین، خوردن منظم نوشیدنی و خوردن غذاهای طبیعی و انرژی زا مانند میوه و آجیل کاملا ضروری است.
سعی کنید هوای داخل ماشین را در گردش نگه داشته و کمربند ایمنی خود را با تسمه ضربدری بین سینهها قرار داده دهید تا فشاری بر شکم شما وارد نباشد.
تصادفات جادهای از شایع ترین علل آسیب در زنان باردار است. اگر مجبور به انجام یک سفر طولانی هستید، توصیه میشود به تنهایی برای این سفر اقدام نکنید.
شرکتهای کشتیرانی محدودیتهای خاص خود را دارند و ممکن است از حمل زنان باردار به شدت خودداری نمایند (اغلب بیش از ۳۲ هفته در گذرگاههای استاندارد و ۲۸ هفته در گذرگاههای پرسرعت). قبل از رزرو بلیط، حتما از سیاست شرکت کشتیرانی مورد نظر اطلاعات لازم را در این رابطه کسب کنید. برای سفرهای طولانی با قایق و یا کشتی مانند سفرهای دریایی، جست و جو کنید که آیا امکانات داخل کشتی برای رسیدگی به زنان باردار و خدمات پزشکی در بنادر اسکله موجود هستند یا خیر.
مراقب باشید که از شرایط ناشی از غذا و آب، مانند ناراحتیهای معده و اسهال اجتناب کنید. شما باید بررسی کنید که آیا آب لوله کشی موجود برای نوشیدن بی خطر است یا خیر. اگر از این موضوع اطمینان کافی ندارید، آب معدنی یا همان آبهای موجود در فروشگاه را تهیه کنید. اگر مریض شدید، هیدراته خود را حفظ کرده و برای سلامتی کودکتان به خوردن ادامه دهید، حتی در صورتی که گرسنه نباشید.
در موارد فوق با انواع شرایطهای سفر در دوران بارداری آشنا شدید که بهتر است برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، حتما به نکات اشاره شده توجه لازم را داشته باشید. با این شیوه، شرایط سفر را تا حد ممکن تحت کنترل خود خواهید داشت.