پیشرفت ها و تاثیر فناوری در حسابرسی

پیشرفت ها و تاثیر فناوری در حسابرسی

75 بازدید | تاریخ انتشار: دوشنبه, 15 مرداد 1403

برای عملکرد بهتر و افزایش قدرت راهبردی خود در محیط کسب و کار و محیط های علمی میتوانید با مطالعه کتابهای جدید، عملکرد مناسب را از خود بروز دهید. در این مسیر به معرفی سه کتاب جدید در زمینه حسابرسی پرداخته ایم.

اگر در زمینه حسابرسی فعالیت داشته و همواره قصد بروز نگه داشتن اطلاعات خود را دارید. در این مسیر کتاب‌های مختلفی به چاپ می‌رسند که برخی از آنها می‌توانند پاسخگوی نیازهای دنیای مالی به ویژه حسابرسی باشند. در این راستا به توضیحاتی درباره کتاب‌های جدید منتشر شده پرداخته‌ایم که خوب است به آنها توجه فرمایید.

کتاب مبانی حسابرسی فناوری اطلاعات

در دنیای امروز که به قرن اطلاعات مشهور است، فناوری اطلاعات نقش کلیدی در افزایش موفقیت، بهبود کارایی عملیاتی، رقابت‌پذیری و حتی بقای سازمان‌ها ایفا می‌کند. از این رو، اطمینان از استفاده مؤثر و صحیح از اطلاعات برای سازمان‌ها ضروری است. در این زمینه، حسابرسی فناوری اطلاعات می‌تواند به سازمان‌ها در دستیابی به این اهداف یاری رساند. حسابرسی فناوری اطلاعات مجموعه‌ای از استانداردها، الزامات و معیارهای مختلف را در بر می‌گیرد که مربوط به فرایندها، سیستم‌ها، فناوری‌ها و کلیه موضوعات سازمانی مرتبط با حسابرسی فناوری اطلاعات است و نیازمند داشتن دانش، مهارت و توانمندی‌های ویژه‌ای می‌باشد.
کتاب مبانی حسابرسی فناوری اطلاعات، نگاهی جامع و دقیق به حسابرسی فناوری اطلاعات دارد. این کتاب اطلاعات ضروری برای آماده‌سازی علاقه‌مندان در مسیر حسابرسی فناوری اطلاعات، مشارکت در حسابرسی فناوری اطلاعات و یا پاسخ‌دهی به حسابرسی فناوری اطلاعات را فراهم می‌کند. از جمله مباحث کلیدی مورد بررسی در این کتاب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارائه روش‌های دقیق برای اجرای حسابرسی فناوری اطلاعات
  • بررسی مزایا و معایب حسابرسی‌های فناوری اطلاعات
  • آشنایی با مبانی، قوانین، مقررات و استانداردهای مختلف مانند قانون ساربنز-آکسلی، مقررات کمیسیون بورس و اوراق بهادار، قانون انتقال و پاسخگویی الکترونیک بیمه سلامت و...
  • معرفی روش‌ها و چارچوب‌هایی نظیر استانداردهای پذیرفته‌شده حسابرسی، کوزو، کوبیت، ایزو و ...

مطالعه این کتاب به اساتید و دانشجویان دوره کارشناسی ارشد حسابرسی برای درس مبانی حسابرسی فناوری اطلاعات و همچنین اساتید و دانشجویان دوره کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات با گرایش‌های مختلف توصیه می‌شود تا با حسابرسی در محیط‌های فناوری اطلاعات آشنا شوند. علاوه بر این، این کتاب بهتر است که مورد استفاده اعضای حرفه‌ای‌ زیر قرار گیرد:

  • اعضای انجمن علمی حسابرسی فناوری اطلاعات ایران برای آموزش اعضا و اجرای حسابرسی فناوری اطلاعات.
  • اعضای انجمن حسابرسان داخلی ایران، شامل مدیران و کارکنان واحد حسابرسی داخلی، برای بهره‌گیری از آن در انجام عملیات حسابرسی داخلی فناوری اطلاعات.
  • اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران، شامل شرکا و مدیران، کارشناسان و اعضای گروه‌های حسابرسی مستقل شاغل در مؤسسات حسابرسی، به منظور ارائه این نوع خدمات به متقاضیان.

نویسنده: استیون دی. گانتز
مترجمین: دکتر نظام الدین رحیمیان، رامین رضاپور

کتاب مبانی حسابرسی فناوری اطلاعات

کتاب فناوری‌های نوین در حسابرسی داخلی

حرفه حسابرسی داخلی، حرفه‌ای پویا و در حال تحول است و همواره شاهد تغییرات و پیشرفت‌های چشمگیری در آن هستیم. در بیستمین همایش ملی حسابداری ایران و دومین همایش بین‌المللی حسابداری که در روزهای شانزدهم و هفدهم آذرماه سال ۱۴۰۱ به همت گروه حسابداری دانشگاه خاتم با عنوان "تفکرات معاصر حسابداری و فناوری‌های نوظهور" برگزار شد، با مفاهیم جدیدی آشنا شدیم که روز به روز در حرفه حسابداری و حسابرسی کاربرد بیش‌تری پیدا می‌کنند و به کارگیری آنها افزایش می‌یابد؛ زیرا زمینه‌های ارتقای کارایی و اثربخشی خدمات حسابرسی را بیش از پیش فراهم می‌سازند.
در مباحث مطرح شده در این همایش و دومین همایش بین‌المللی حسابداری، درباره تأثیر فناوری‌های نوین و نوظهور بر حرفه حسابداری و به ویژه حسابرسی، موضوعات متنوعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که شامل تحول دیجیتال، امنیت سایبری، هوش مصنوعی، کلان داده‌ها، یادگیری ماشین، رایانش ابری، خودکارسازی فرایند رباتیک، اینترنت اشیا، کوبیت، حسابرسی فناوری اطلاعات، رمزارزها، بلاکچین و... بود. به منظور شناسایی و معرفی تحولات شگرف صورت گرفته در حرفه حسابرسی داخلی، در این کتاب، از پژوهش سال ۲۰۱۷ مؤسسه مشاوره‌ای پروتیوتی استفاده شده و در هر مورد با ارائه تعاریف و توضیحات تکمیلی تلاش شده است مفاهیم و نوآوری‌ها با توضیحات بیشتری به خوانندگان گرامی ارائه شود.
این کتاب با حمایت‌های انجمن حسابرسی فناوری اطلاعات آماده چاپ شده است.
مطالعه این کتاب را به افراد زیر توصیه می‌کنیم:

  • حسابرسان داخلی، حسابرسان داخلی خبره، حسابرسان داخلی فناوری اطلاعات
  • اعضای انجمن حسابرسان داخلی ایران
  • اعضای انجمن علمی حسابرسی فناوری اطلاعات ایران
  • رؤسا و اعضای کمیته‌های حسابرسی شرکت‌ها به منظور آشنایی بیشتر با خدمات قابل ارائه توسط حسابرسان داخلی
  • شرکا و مدیران مؤسسات حسابرسی و اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران که تمایل به ارائه خدمات حسابرسی داخلی به مشتریان خود دارند
  • اعضای هیئت مدیره و مدیران ارشد و مدیران عامل شرکت‌ها به منظور بهره‌گیری بیشتر و بهتر از حسابرسان داخلی
  • اساتید و دانشجویان حسابرسی و فناوری اطلاعات در دانشگاه‌ها و مدارس عالی کشور
  • سایر افراد علاقه‌مند به حرفه حسابرسی

این کتاب تلاش می‌کند با رویکردی جامع، نوآوری‌ها و فناوری‌های نوین در حسابرسی داخلی را به طور دقیق معرفی کرده و راهکارهایی برای بهره‌گیری مؤثرتر از این فناوری‌ها ارائه دهد.

نویسندگان: دکتر نظام الدین رحیمیان و دکتر مهناز آهنگری

کتاب فناوری‌های نوین در حسابرسی داخلی

کتاب تأثیر تحول دیجیتال بر تکامل حسابرسی داخلی

تحول دیجیتال با ظهور و پیشرفت فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی، بلاکچین، محاسبات ابری، تجزیه و تحلیل داده‌ها، پیش‌بینی تحلیل‌ها، خودکارسازی فرایند رباتیک و اینترنت اشیا مرتبط است. این تحول نه تنها بر جنبه‌های فناورانه تأثیر می‌گذارد، بلکه اثرات گسترده‌ای بر کسب ‌و کارها، سازمان‌ها و فرایندهای آنها دارد و سؤالات جدیدی را برای فعالیت‌های حسابرسی مطرح می‌کند.
این کتاب بررسی می‌کند که چگونه دیجیتالی شدن نه تنها بر محیط حسابرسی داخلی، بلکه بر روش‌ها و فرایندهای آن، حسابرسی فناوری اطلاعات، سیستم‌های اطلاعاتی، حاکمیت فناوری اطلاعات و مدیریت ریسک تأثیر می‌گذارد. حسابرسان باید با این چالش‌ها روبرو شوند و مهارت‌های جدیدی کسب کنند. برای تداوم ارائه خدمات با کیفیت بالا در چنین محیطی، روش‌ها، فرایندها و ابزارهای مورد استفاده برای انجام حسابرسی به تدریج از حسابرسی سنتی فاصله گرفته و به سوی نوآوری‌های جدید حرکت کرده‌اند. حسابرسی داخلی اکنون از یک نقش نظارتی و منفعل به یک نقش راهبردی و پویا در سازمان‌ها تبدیل شده است.
مطالعه این کتاب به اساتید و دانشجویان دوره‌های کارشناسی ارشد حسابداری، حسابرسی، حسابرسی فناوری اطلاعات و مهندسی فناوری اطلاعات با گرایش‌های مختلف در دانشگاه‌ها و مدارس عالی کشور توصیه می‌شود تا با تحول دیجیتال و حسابرسی آن در محیط‌های فناوری اطلاعات آشنا شوند. همچنین، این کتاب برای حرفه‌های زیر نیز مفید است:

  • اعضای انجمن حسابرسی فناوری ایران برای آموزش اعضا و اجرای حسابرسی فناوری اطلاعات.
  • اعضای انجمن حسابرسان داخلی ایران شامل مدیران و کارکنان واحد حسابرسی داخلی برای بهره‌گیری و انجام عملیات حسابرسی فناوری اطلاعات.
  • اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران شامل شرکا و مدیران، کارشناسان و اعضای گروه‌های حسابرسی مستقل شاغل در مؤسسات حسابرسی برای ارائه این خدمات به متقاضیان.

این کتاب با رویکردی جامع تلاش می‌کند تا تأثیرات تحول دیجیتال بر تکامل حسابرسی داخلی را معرفی کرده و راهکارهایی برای بهره‌گیری مؤثرتر از این تحولات ارائه دهد.

نویسنده: نابیلا دایج
مترجمین: دکتر نظام الدین رحیمیان، محمد ابراهیمی غیاث فخری

کتاب تأثیر تحول دیجیتال بر تکامل حسابرسی داخلی

جمع بندی

این کتاب‌ها می‌تواند در ارائه کننده آینده‌ای پیشرفته‌تر و کارآمدتر برای دنیای مالی به ویژه حسابرسی باشد که نویسندگی یا ترجمه آنها به دست دکتر نظام الدین رحیمیان و کمک دیگر اعضا صورت گرفته است. دکتر رحیمیان استاديار گروه حسابداری دانشگاه خاتم، عضو جامعه حسابداران رسمى ايران، عضو انجمن حسابداران خبره ايران، عضو انجمن حسابرسان داخلى ايران هستند.
هر سه کتاب معرفی شده، چاپ خرداد ماه ۱۴۰۳ می‌باشند که می‌توانید آنها را از طریق لینک زیر تهیه کنید.

www.hesabebartar.com

نظرات شما درباره پیشرفت ها و تاثیر فناوری در حسابرسی
امتیاز: