vps یاvpn ؛ 3 تفاوت اصلی آنها چیست؟

vps یاvpn ؛ 3 تفاوت اصلی آنها چیست؟

(1 نفر) | 152 بازدید | تاریخ انتشار: سه‌شنبه, 01 اسفند 1402

اگر تفاوت بین vps و vpn را نمی‌دانید بهتر است که با ما همراه باشید تا شما را در این موضوع یاری دهیم

در این مقاله قصد داریم این موضوع را بررسی کنیم که از بین VPS یا VPN کدام یک از آنها می‌توانند برای ما کاربرد بیش‌تری داشته باشند و در واقع، تفاوت میان این دو چیست؟ کسانی که سابقه استفاده از سرورهای مجازی را دارند، بارها با این دو مؤلفه مواجه شده‌اند. برخی خیال می‌کنند VPS و VPN کاربردهای مشابهی دارند، در حالی که این دیدگاه کاملاً نادرست است. با توجه به این شرایط بهتر است با مفهوم VPS یا VPN به طور دقیق آشنا شوید و در امتداد آن تفاوت‌های آنها را درک کنید.

vpn چیست؟

در اولین آشنایی، می‌خواهیم به شما توضیح دهیم که VPN چیست؛ VPN در واقع مخفف عبارتی است که به شبکه خصوصی مجازی اشاره دارد. از طریق وی پی ان می‌توان اتصالی امن و رمزنگاری شده را در بستر اینترنت ایجاد نمود و بدین شکل در آن فعالیت کرد. گاهی شرکت‌ها با استفاده از VPN، دسترسی کاربران را کنترل کرده و بدین شکل از داده‌های افراد محافظت می‌کنند. حتی با کمک VPN می‌توان از شناسایی آی‌پی اصلی خود نیز جلوگیری کرد.

​​​​vpn چیست؟

vps چیست؟

عبارت VPS در واقع به سرور مجازی اختصاصی اشاره می‌کند که خود تنها بخشی از یک سرور اختصاصی می‌باشد که به چند بخش تقسیم شده است. وی پی اس به دلیل اختصاص منابع بیش‌تر و قوی‌تر برای کاربران، راه‌حل مناسبی برای رفع مشکلات میزبانی وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها شناخته می‌شود. VPSها در انواع مختلفی یافت می‌شوند، برای نمونه می‌توان آنها را بر اساس سیستم‌عامل مورد استفاده مثل ویندوز و لینوکس دسته‌بندی کرد. جالب است اشاره کنیم که در تهیه VPS حتماً نیاز نیست که از موارد داخلی استفاده کنید؛ چرا که امکان تهیه انواع خارجی مثل VPS آلمان نیز وجود دارد.

vps چیست؟

3 تفاوت vps و vpn چیست؟

برای فهم بهتر نسبت به تفاوت بین vps و vpnبه مواردی اشاره می‌کنیم که شما را برای درک بهتر مهیا سازیم؛ پس به موارد زیر توجه کنید.

امنیت vps و vpn

امنیت و ایمنی اطلاعات از مقوله‌های مهم دنیای اینترنت شناخته می‌شوند که باید در وجود و حفظ آنها پایداری بسیاری را به خرج داد. اصولاً VPSها در یک سرور فیزیکی مستقر هستند و امنیت فیزیکی این سرور نیز بر عهده مالک یا مدیران مسئول آن است. اگر این سرور فیزیکی مورد هک و یا ترافیک شدیدی قرار گیرد، ممکن است تمام VPSهای مستقر بر روی آن به خطر بیفتند. برخی از اقدامات امنیتی برای حفظ امنیت VPS شامل بروزرسانی سیستم‌عامل، نصب نرم‌افزارهای امنیتی و پیکربندی تنظیمات امنیتی است.
اما زمانی که به VPNها توجه می‌کنیم، برایمان محرز است که مسئولیت امنیت آنها مربوط به خود ارائه ‌دهنگان آن سرویس می‌باشد؛ بنابراین، باید در انتخاب VPN کوشا بود؛ چرا که ممکن است با یک انتخاب بد، اطلاعات شخصی‌تان را در اختیار افراد سو استفاده‌گر قرار دهید.
بسیاری از سرویس‌های VPS امکان استفاده از فایروال را فراهم می‌کنند. این امکان به مدیران سیستم این اجازه را می‌دهند تا ترافیک ورودی و خروجی را کنترل و امنیت سرور را افزایش دهند. این در حالی است که VPN از پروتکل‌های امنیتی مانند OpenVPN، IKEv2/IPsec و L2TP/IPsec استفاده می‌کند تا بدین شکل امنیت لازم را فراهم آورد. با این شرایط، تفاوت مشخصی در بحث امنیت این دو وجود دارد که در نحوه استفاده از آنها تأثیرگذار خواهد بود.

امنیت vps و vpn

کاربرد vps و vpn

در ساده‌ترین حالت مقایسه VPS و VPN می‌توان به کاربرد کلی و جزئی آنها اشاره داشت که به خوبی تفاوت‌های میان این دو را مشخص می‌کند. در این راستا کاربرد VPS مرتبط با میزبانی وب‌سایت‌ها و برنامه‌ها برای اجرای ذخیره داده‌ها و در نتیجه اجرای آنها می‌باشد که از این نظر کاربرد بسیار ارزشمندی را ارائه می‌دهد. این در حالی است که VPN برای ایجاد ارتباطی امن و رمزنگاری شده بین دستگاه کاربر و یک سرور واسطه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این کاربرد، در واقع آی‌پی کاربران به طور موقت عوض می‌شود و بدین شکل ارتباط غیرقابل شناسایی صورت می‌گیرد. وی پی ان از یک تونل امن برای ارسال و دریافت اطلاعات در اینترنت استفاده می‌کند و به طور گسترده برای حفاظت از حریم خصوصی کاربران در ارتباطات آنلاین کاربرد دارد.
جالب است بدانید که از دیگر کاربردهای VPS می‌توان به کاربرد آن در زمینه ترید معاملاتی اشاره کرد که اغلب افراد حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند. مثلاً کسانی که با صرافی‌های تحریم شده همکاری دارند یا حداقل می‌خواهند که همکاری داشته باشند، به کمک سرور مجازی کشور دیگر می‌توانند از آی‌پی متفاوتی بهره‌مند گردند. البته باید اشاره کنیم که تنها وجه مشترک این دو در تغییر آی‌پی کاربران است، هر چند که از روش متفاوتی برای این امر استفاده می‌کنند.
استفاده از VPS در اکثر موارد به شکل قانونی صورت می‌گیرد؛ ولی امروزه VPN در داخل ایران نوعی جرم محسوب می‌شود که برای ارائه ‌دهندگان این خدمت مشکلات قانونی را در پی دارد.

کاربرد vps و  vpn

منابع مورد نیاز vps و vpn

زمانی که قصد استفاده از VPS و VPN را داشته باشیم و یا خودمان بخواهیم در راه‌اندازی آنها نقشی را ایفا کنیم، باید از یک سری منابع مورد نیاز استفاده نماییم که در این مسیر به ما کمک می‌کنند.
برای راه‌اندازی یک VPS، نیاز به چند منبع اساسی دارید. در ابتدا باید نوع VPS و سیستم‌عامل مدنظر خود را انتخاب کنید. ممکن است انتخاب شما بین لینوکس مثل Ubuntu یا CentOS و ویندوز باشد. پس از نصب سیستم‌عامل، می‌توانید سرویس‌ها و نرم‌افزارهای مورد نیاز را پیکربندی و نصب کنید. این مراحل اساسی برای راه‌اندازی VPS و توسعه سرویس‌های متنوع مورد استفاده قرار می‌گیرند.
برای راه‌اندازی یک VPN، باید به چند نکته کلیدی توجه کرد. ابتدا نوع پروتکل رمزنگاری مانند OpenVPN یا IKEv2/IPsec را انتخاب می‌نمایید. پس از این مرحله، به سرورهای VPN ارائه‌ دهنده سرویس وصل شده و اتصال امنی را برقرار می‌کنید. در اینجا باید اطمینان حاصل شود که همه تنظیمات امنیتی به درستی انجام شده باشند و اطلاعات لازم به صورت رمزنگاری شده منتقل گردد.
به طور کلی VPS برای فعالیت خود به منابع اختصاصی مثل یک سرور فیزیکی نیاز دارد؛ در حالی که VPN از منابع اشتراکی برای ارتباط امن بین دستگاه‌ها استفاده می‌کند.

منابع مورد نیاز vps و vpn

همانطور که در ابتدای این مقاله گفتیم، قصد ما آشنایی با مفهوم VPS یا VPN و تفاوت بین آنها بود که تا میزان ممکن در رابطه با این موارد صحبت کردیم و درک بهتری را از تفاوت این دو ارائه دادیم. از طریق بررسی کاربردها و ویژگی‌های هر یک از این فناوری‌ها، به نقاط قوت و ضعف آنها پرداختیم و نحوه استفاده از آنها را تشریح نمودیم.

نظرات شما درباره vps یاvpn ؛ 3 تفاوت اصلی آنها چیست؟
امتیاز: