
در صورتی که ذهن شما از ایدههای کمی برای پیدا کردن غذای مناسب ناهار برخوردار باشد میتوانید با بررسی این مقاله مشکل خود را بر طرف کنید
به احتمال فراوان شما فردی هستید که به زمان ناهارتان نزدیک میشوید و قصد دارید که برای خودتان و یا جمعیتی کوچک تا بزرگ، غذایی خوشمزه را تهیه کنید. قطعاً انجام چنین تصمیمی، کار آسانی نبوده و نیازمند بررسی یک سری موارد است. اما ما قصد داریم کار شما را راحت کنیم؛ تنها کافیست به ادامه این متن نگاهی داشته باشید.
سعی داریم انواع غذاهایی که به آنها اشاره میکنیم، انواع سلیقههای غذایی را در برگیرد.
خورشت قیمه از ترکیب لپه، گوشت گوسفندی و یا گوساله و گاو، رب گوجهفرنگی و سیبزمینی تشکیل میشود. این خورشت یکی از رایجترین خورشتهای ایرانی بوده و محبوبیت زیادی در بین مردم کشورمان دارد.
قورمه سبزی معروفترین خورشت ایرانی و نمادی از ذائقه غذایی کشورمان است. در این خورشت از سبزی مخصوص قورمه، گوشت گوسفندی و یا انواع دیگر گوشت بنا به ذاِئقه، لوبیای قرمز یا چیتی و لیموعمانی استفاده میشود. البته ادویههای مختلفی هم هستند که در خوشمزگی این خورشت نقش مهمی را ایفا میکنند. یکی از نمونههای آن قرص ادویه گوشت است.
خورشت فسنجان یکی از خوشمزهترین غذاهای خورشتی برای ناهار بوده و در عین حال، از خوشمزهترین خورشتهای کشورمان شناخته میشود. برخی طعم آن را به سمت شیرینی و برخی دیگر به سمت ترشی سوق میدهند. این خورشت از ترکیب مرغ، گردوی حریره شده و رب انار تشکیل شده است. برخی به جای مرغ، از گوشت قلقلی گوسفند نیز استفاده میکنند.
خورشت قلیه ماهی یک خورشت مخصوص جنوب کشورمان است که این خورشت خوزستانی از ترکیب سبزی گشنیز و شنبلیله، فیله ماهی تن، سیر و تمبر هندی تشکیل شده است. بهتر است قبل از پخت آن پوست ماهی را جدا کنید.
خورشت بامیه شاید خیلی به چشم نیاید، اما این خروشت از صیفی بامیه، مرغ یا گوشت خورشتی، رب گوجهفرنگی و گوجه تازه تشکیل شده است که ترکیبی جالب و منحصر به فردی را ارائه میکند.
زرشک پلو با مرغ جزو غذاهایی به شمار میرود که طرفداران زیادی دارد. این غذای ایرانی با برنج و زرشک و معمولاً خلال پسته تهیه میشود. زمان پخت زرشک پلو زیاد نیست و دستور تهیه آسانی دارد که کار شما را برای تهیه یک غذای خوشمزه راحت میکند.
یکی از خاصترین روشهای پخت پاستا، پاستای آلفردو با مرغ است. این پاستا از سینه مرغ تفت داده شده، قارچ، سیر فراوان و خامه یا شیر و آرد سفید درست میشود. به این پاستا پنیر پارمیسان نیز اضافه میشود.
یکی از پر مصرفترین و خوشمزهترین انواع پاستا، ماکارونی است که در کشور ما به شیوه خاصی پخته میشود. در این غذا ماکارونی رشتهای، گوشت چرخ کرده، رب گوجهفرنگی و قارچ درست میشود. حتی برخی فلفل دلمه و نخود سبز هم به آن اضافه میکنند. فراموش نکنید که یک از نکات اصلی ماکارونی ایرونی، وجود ته دیگ سیبزمینی در آن است.
همبرگر از طرفداران زیادی برخوردار است. این غذای نونی هم میتواند به صورت گیاهی برای دوستداران رژیمهای گیاهخواری تهیه شود و هم به صورت عرف آن با گوشت گوساله. در لای نان آن علاوه بر گوشت همبرگر، قارچ، پنیر گودا، گوجه و صد البته خیار شور جای میگیرد.
آبگوشت در واقع غذای سنتی است که با سه ماده اصلی گوشت گوسفندی، سیبزمینی و حبوبات درست میشود. همچنین به دو شکل کوبیده شده و ساده نکوبیده نیز میتوان آن را سرو کرد.
نوع خاصی از غذا بوده که طعمی بسیار خوشمزه دارد. این غذا را میتوان به کمک خمیر آماده و یا دستساز، قارچ، فلفل دلمه، پنیر پیتزا و بسته به میل خود از بین مرغ و گوشت گوسفند تهیه کرد.
زمانی که به غذای نونی فکر میکنیم، کتلت اولین غذایی است به ذهنمان میآید. کتلتها عمدتاً ترکیبی از گوشت چرخ کرده گوسفند یا گوساله و یا مرغ هستند که با آرد نخودچی یا آرد سوخاری، تخممرغ و سیبزمینی ترکیب میشوند.
از سریعترین غذاهایی که بتوان در مدت زمانی کوتاه تهیه کرد، به حتم کوکو سبزی است که از سبزی خرد شده کوکو، تخم مرغ و دو قاشق آرد سفید نیز درست میشود.
در کوکو سیبزمینی دیگر خبری سبزی نبوده و بخش عمده آن را سیب زمینی و تخم مرغ تشکیل میدهند. این غذا همانند کوکو سبزی از سرعت پخت بالایی برخوردار است.
از غذاهایی که تنها برای وعده ناهار مناسب بوده و توصیه میشود که حتماً آن را در وعده ناهار خود میل نمایید کشک بادمجان است. این غذا ترکیبی از کشک، بادمجان و پیاز و سیر داغ فراوان میباشد.
اسنک در زبان انگلیسی مفهوم غذاهای آماده و سریع را دارد. این غذا را که یک مدل فستفود بهحساب میآورند، با کمترین مواد ممکن تهیه میشود. حال برای درست کردن اسنک کالباس شما تنها به مقداری کالباس، ذرت و پنیر پیتزا نیاز دارید. تمام مواد را داخل نان مخصوص (نان تست) گذاشته و سپس آن را درون دستگاه اسنک ساز قرار دهید. خوبی این غذا این است که معمولاً در کمتر از نیم ساعت آماده میشود.
برای تهیه سبزی پلو با ماهی باید از سبزیهای معطر کنندهای چون: تره، جعفری، گشنیز، شوید و برگ سیر استفاده نمایید. همچنین به یاد داشته باشید که سبزیها باید به خوبی با چاقو یا سبزی خردکن به تکههای ریزی تقسیم شوند. افزودن کمی برنج دودی به غذا، عطر فوقالعادهای به آن خواهد داد. همچنین میتوانید برای ته دیگ آن از سیبزمینی ورقهای استفاده کنید. کمی پیاز رنده شده را نیز اگر به برنج آبکش کرده اضافه کنید، میتواند نتیجه خوشمزهتری را رقم بزند.
در کنار برنج میتوانید کمی مرغ تکه شده به قطعههای کوچک را سیخ کرده و بر روی گاز بپزید، همچنین همراه با جوجه کمی گوجه را در سیخهای جداگانه سیخ کرده و آنها را همانند جوجه کباب کنید تا غذایی راحت و بی دردسر را تهیه کرده باشید.
شمایلی همانند پلو جوجه داشته اما در اینجا گوشت چرخ کرده را با اندکی آرد ورز داده و اقدام به سیخ کردن آن میکنند. در نهایت با کباب کردن آن در کنار گوجه و همراه با برنج میتوانید آن را سرو کنید.
غذاهای بالا اشارهای گسترده به غذاهای مختلفی بود که هم خوشمزه و هم عامپسند هستند. شما این امکان را دارید که به صورت تصادفی یکی از موارد فوق را انتخاب کرده و برای تهیه آن اقدام نمایید. حال شما میدانید که ناهار چه بپزید.
نظرات شما درباره ناهار چی بپزم؟