آشنای با انواع درب ساختمانی و متریال آن

آشنای با انواع درب ساختمانی و متریال آن

396 بازدید | تاریخ انتشار: سه‌شنبه, 26 بهمن 1400

شناخت انواع درب به منظور داشتن اطلاعات کافی برای تهیه و نصب درب کاملا ضروری بوده که هر چه شناخت شما از انواع درب بیشتر باشد نحوه انتخاب شما هم بسیار قوی تر  و کاربردی تر خواهد بود.

درب و انواع مدل آن

گمان نمیکنیم مکانی باشد که نیازمند درب نبوده و یا تامین امنیت آن مهم نباشد. به همین منظور برای هر ساختمانی با هر ماهیتی که دارد یک الی چند نوع درب لازم بوده که برای قسمت های ورودی بیرونی و داخلی در نظر گرفته و نصب میکنند. این درب ها برای هر مکانی متفاوت خواهند بود که از موارد تعیین کننده آن شرایط آب و هوایی منطقه، نوع ساختمان که میتواند اداری، مسکونی و... باشد اشاره داشت. برخی از انواع درب شامل موارد زیر میشود.

درب ضد سرقت

این مدل درب از پر طرفدار ترین و ارزشمند ترین درب هایی است که برای ورودی واحدهای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. درب های ضد سرقت با بهره گیری از ساختار فوق العاده مقاوم و پایدار در برابر نفوذ که بواسطه اهرم کردن، حرارت دادن و ضربه زدن اتفاق می افتد دوام آورده و آرامش را به استفاده کنندگان خود ارائه میکند.
درب های ضد سرقت را میتوان از نوع داخلی و یا خارجی تهیه نمود که از بهترین و با کیفیت ترین مدل های آن انواع ایتالیایی و سپس ترک آن هستند که به دلیل ساختار قوی خود از قیمت بالاتری هم برخوردار میشوند.
اصولا بدنه درب های ضد سرقت در داخل کشور تهیه شده ولی یراق آلات آن را از کشوری چون ترکیه وارد میکنند.

درب لابی

هنگامی از ورودی اولیه و اصلی ساختمان که در بیرونی ترین قسمت ساختمان واقع است عبور کنید، به بخش لابی میرسید البته در صورتی که ساختمان شما دارای بخش لابی باشد در این صورت شما نیازمند داشتن یک درب ورودی برای لابی تان خواهید بود. درب های لابی بیشتر در جنس های شیشه ای و چوبی و چه بسا ترکیبی خریداری و نصب میشوند که به این واسطه صدای فضای بیرون به فضای داخلی ساختمان راه نمی یابد. درب های لابی بیشتر در مدل های یک و نیم الی دو لنگه بسته به میزان ابعاد ورودی مورد استفاده قرار میگیرند.

درب ضد حریق

ساختمان های با ارتفاع بلند که ارتفاع آنها حداقل داری 25 متر ارتفاع است نیازمند استفاده از درب های ضد حریق میباشند. درب های ضد حریق در راهروهای خروج اضطراری برای هر طبقه از ساختمان نصب میگردند.
درب ضد حریق نیازمند رعایت نکات خاصی در ساختار و نصب خود میباشد که اگر آنها رعایت نشوند عملکرد درب ضد حریق در هنگام وقوع آتش سوزی ناقص شده و منجر به تبعات بسیار بدی خواهد شد.
مواردی که باید رعایت شود شامل :
- استفاده از جک آرامبند به منظور بسته شدن درب پس از عبور از درب میباشد که دود و آتش به راهروی خروج اضطراری راه پیدا نکند.
- استفاده درزگیرهای لاستیکی نسوز که اجازه عبور دود و آتش را به طرف دیگر نخواهد داد.

درب اتوماتیک

هر چه که زمان میگذرد استفاده از فناوری های روز هم افزایش پیدا میکند برای نمونه میتوان به استفاده از درب های اتوماتیک اشاره داشت که به مرور در حال افزایش در استفاده و نصب هستند. درب های اتوماتیک دارای مدل ها و اجناس بسیاری هستند که بسته به مکان مورد استفاده انتخاب میگردند.
نوع بازشوی این درب ها به شکل های مختلفی است مثلا ممکن است درب به صورت تاشو، کشویی، لولایی، کرکره ای و دیگر موارد موجود باز و بسته شود که البته همانطور که اشاره شد بسته به مکان مورد استفاده هم دارد.

انواع درب اتوماتیک

درب اتوماتیک شیشه ای : این درب از پر استفاده ترین سری درب های اتوماتیک میباشد که در ورودی فروشگاه ها، مغازه ها، بانک ها و البته بیمارستان ها مورد نصب قرار میگیرد. درب اتوماتیک شیشه ای دارای انواع تلسکوپی، کشویی و تاشو میباشد.
درب اتوماتیک پارکینگ : نحوه بازشوی اتوماتیک پارکینگ خود دارای انواع مختلفی میباشد که بسته به میزان فضای موجود و جنس درب انتخاب خواهد گردید. مثلا اگر فضای کناره های درب به اندازه خود درب کافی باشد میتوان از نوع کشویی استفاده نمود در حالی که اگر فضا کم باشد میبایست که از نوع کرکره ای و یا اهرمی استفاده کرد. نوع اهرمی کم هزینه ترین حالت ممکن است که درب بواسطه یک الی دو جک که بسته با تعداد لنگه ها دارد باز و بسته میشود.

به طور کلی درب ها دارای انواع مختلف بسیاری هستند و یکی از مهم ترین بخش ها در زمینه دکوراسیون منزل می باشند که شما میتوانید از هر مدلی که مورد پسندتان است استفاده کنید هر چند که باید کیفیت و میزان هزینه را هم مد نظر داشت.

نظرات شما درباره آشنای با انواع درب ساختمانی و متریال آن
امتیاز: