تلسکوپ جیمز وب

تلسکوپ جیمز وب

(1 نفر) | 400 بازدید | تاریخ انتشار: سه‌شنبه, 09 فروردین 1401

تلسکوپ جیمز وب به عنوان دستاوردی عظیم در تاریخ بشر در آینده ای نزدیک اطلاعات بزرگی را در اختیار بشر خواهد گذاشت که برای آمادگی در رابطه با موارد آن میتوانید این مقاله را مطالعه نمایید 

آشنایی با تلسکوپ جیمز وب

ما در دنیایی زندگی میکنیم که از موارد بسیاری از اسرار هستی نا آگاهیم به همین منظور و برای افزایش میزان دانسته های بشر نسبت به جهان هستی فرای تلسکوپ هابل، تلسکوپی به نام جیمز وب طراحی و ساخته شد. نام این تلسکوپ به احترام مدیر ناسا که ناظر بر آغاز پروژه آپولو بود، نامگذاری شده و ساخت آن به چیزی در حدود سی سال به طول انجامید.

تلسکوپ جیمز وب

زمان پرتاب تلسکوپ جیمز وب

این تلسکوپ در ابتدای دی ماه سال 1400،پس از انجام تست های مربوطه به منظور امنیت و عملکرد دقیق و صحیح مراحل پرتاب تلسکوپ توسط موشک آریان پنج، پرتاب آن به فضا صورت گرفت.

هزینه ساخت تلسکوپ جیمز وب

با توجه به سنگین بودن پروژه ساخت این تلسکوپ عظیم، هزینه ای بالغ بر 10هزار میلیارد دلار برای ساخت تلسکوپ جیمز وب هزینه شد که البته به علت در دسترس نبودن تلسکوپ جیمز وب بر خلاف هابل که بر مدار و نزدیکی زمین میچرخد و توان تعمیر آن وجود دارد ولی باید که تلسکوپ جیمز وب به طوری کاملا کاربردی و بدون ایجاد مشکل برای زمان کارکرد خود در آینده ساخته میشد، چرا که این تلسکوپ در فاصله 1.5 میلیون کیلومتری زمین واقع میشود.

دلایل اهمیت ارسال تلسکوپ جیمز وب به فضا

این تلسکوپ در ادامه راه تلسکوپ هابل و برای پاسخگویی به سوالات مهم و روشن نمودن بخش عظیمی از گذشته جهان پای بر جهان هستی گذاشت.
همانطور که گفته شد این تلسکوپ در فاصله ی 1.5 میلیون کیلومتری زمین واقع میشود که همین قضیه باعث توانایی آن در پردازش مکان های بسیار دور دست میشود.
هابل طول موج‌های مرئی، فرابنفش و مادون قرمز نزدیک را رصد می‌کند؛ اما جیمز وب طول موج های قرمز مرئی تا فروسرخ میانه را رصد می‌کند تا اطلاعات بیشتری از آغاز جهان به دست بیاورد.

جیمز وب همانند ماشین زمان

اگر بگوییم هابل به نوعی دوران نوجوانی سیارات را رصد نموده است درباره جیمز وب میتوان گفت که حال میتوان دوران نوزادی آنها را نیز در رصد داشت چرا که تلسکوپ وب به ما این امکان می‌دهد تا به گذشته بنگریم و نخستین اجرام جهان را برای اولین بار ببینیم. همچنین میتوانیم سیاراتی که به دور دیگر ستاره‌ها می‌چرخند و یا سیارات فراخورشیدی دوردست را شناسایی کنیم که علاوه بر آن میتوانیم وجود اقیانوس، اتمسفر یا مواد شیمیایی اتمسفرهای این سیارات را مورد بررسی داشته باشیم.

ایجاد نقشه ای بهتر و دقیق تر از جهان

این تلسکوپ میتواند با ترسیم تصاویر و ارسال داده های خود نقشه ای بزرگتر و با جزئیات بیشتر را در اختیار دیدگانمان قرار دهد که البته این امر به دانشمندان کمک میکند تا پژوهش‌های گسترده‌ تری را در ازای دیتای دریافتی طراحی و اجرا کنند.
وب طول موج های فروسرخ را پایش و بررسی خواهد کرد که ارزش بسیاری دارد، چرا که ستاره‌ها و سیارات تازه تشکیل شده در پس غبارهایی که نور مرئی را جذب می‌کنند، پنهان شده‌اند، اما طول موج فروسرخ از این ابرهای غبار آلود عبور میکند.

یافتن زمین جدید

دانشمندان در تلاش اند تا ذات انرژی تاریک جهان را مورد بررسی دقیق تر قرار داده و به عمق و گذشته اجرام قدیمی پی ببرند. چرا که شناسایی سیاراتی که به دور دیگر خورشیدها میچرخند ما را در یافتن زمینی جدید نزدیک تر میکند. زمین جدید میتواند به یکی از مهمترین اکتشافاتی تبدیل شود که بشر به آن دست پیدا کرده است.

تغییر و یا اضافه کردن دانسته ها

این تحقیقات ممکن است اطلاعات و دانسته های قبلی را تحت شعاع خود قرار دهد که یعنی این احتمال وجود دارد تا تمامی دانسته ها را از نو بازنویسی کند. هرچند احتمال اصلی بر این است که بر اطلاعات قبلی، اطلاعاتی جدید افزون گردد.

تلسکوپ جیمز وب

تجهیزات جیمز وب

  • طیف ‌سنج فروسرخ نزدیک (NIRSpec) که میتواند به صورت همزمان، صد جرم را مورد بررسی قرار دهد.
  • دوربین فروسرخ نزدیک (NIRCam).
  • دوربین و طیف‌ سنج تلفیقی فروسرخ میانه (MIRI) به همراه یک سرد کننده که دمای دستگاه را منفی 266 درجه سانتی گراد نگه میدارد به این علت که باید دمای آن سرد بماند.
  • سیستم هدایتی و تصویربردار میدان وسیع (FGS/NIRISS) که شامل تنظیماتی برای رصد و بررسی سیاره‌ های فراخورشیدی میباشد.

تفاوت های تلسکوپ جیمز وب با تلسکوپ هابل

  • فاصله جیمز وب 1.5 میلیون کیلومتر / فاصله هابل 570 کیلومتر
  • امواج قابل رصد جیمز وب : نور مرئی تا فروسرخ میانه / هابل : نور مرئی، فرابنفش، فروسرخ نزدیک
  • اجرام رصد شده جیمز وب : کهکشان‌های نوزاد / هابل : کهکشان‌های کودک
  • وزن جیمز وب کمتر بوده و در حدود 6500 کیلوگرم / هابل دارای وزن 12247 کیلوگرم
  • قطر آینه جیمز وب : 6.5 متر / قطر آینه هابل : 2.5 متر
  • اندازه تلسکوپ جیمز وب برابر با نیمی از بوئینگ 737 یا به طور دقیق تر 12 در 22 متر است / در حالی که تلسکوپ هابل هم اندازه اتوبوس مدرسه بوده و یا به طور دقیق 4.2 در 13.2 متر میباشد
  • دمای جیمز وب منفی 230 درجه سانتی گراد / هابل : 21 درجه سانتی گراد است.

آیا جیمز وب توان تشخیص موجودات فضایی را دارد ؟

علاوه بر بررسی دوران پس از بیگ بنگ و اکتشافات درباره آغاز دنیا یکی از فانتزی های ذهن خیلی از مردم دنیا مطمئنا توان تشخیص وجود موجودات فضایی توسط جیمز وب میباشد. این تلسکوپ با فناوری پیشرفته خود به محض ورود به فضا و جدا شدن از موشک پرتاب کننده خود در عرض 20 ساعت توان بررسی و تشخیص حیات و موجودات فرای زمین را دارد.

تلسکوپ جیمز وب

این تلسکوپ که دسترنج زحمت بسیاری دانشمندان است در حال حاضر در فضا قرار گرفته و در مراحل آغازین ماموریت خود مشغول میباشد، که با رصد 24 ساعته دانشمندان به دنبال اطلاعاتی جدید برای بالا بردن میزان اطلاعات و علم میباشد و برای زمان حال و آینده بسیار ارزشمند هستند.

نظرات شما درباره تلسکوپ جیمز وب
امتیاز: