شرایط و مراحل شکایت از کارفرما

شرایط و مراحل شکایت از کارفرما

(1 نفر) | 404 بازدید | تاریخ انتشار: سه‌شنبه, 10 اسفند 1400

اگر به عنوان کارگر و یا کارمند شخص و یا شرکتی در فعایت میباشید و کارفرما از حق الزحمه، حق بیمه و مواردی دیگر چشم پوشی میکند، شما میتوانید با مطالعه این مقاله به اطلاعاتی در  زمینه شکایت از کارفرما دست پیدا کرده و عملکردی مناسب را در قبال آن صورت دهید. 

چگونه از کارفرما شکایت کنیم؟

در هر جامعه ای خیلی از افراد جامعه به عنوان کارگر و یا کارمند، زیرنظر شخص و یا شرکت به فعالیت میپردازند و مطمئنا انگیزه و خواسته آنها رسیدن به درآمد مد نظر میباشد که این درآمد بواسطه توافقی بین آنها و کارفرما صورت میگیرد. گاهی شرایطی پیش می آید که کارفرما برای مدتی خاص از پرداخت حق الزحمه کارگر چشم پوشی میکند در این شرایط کارگر چاره ای جز اقدام به شکایت و دعوی از کارفرما نخواهد داشت. به همین دلیل نیاز است که هر شخصی برای جلوگیری از ضایع شدن حق خود و پیروزی در طرح دعوی نکاتی را رعایت نماید.

شرایط طرح شکایت از کارفرما

در برخی موارد شاهد این هستیم که بعضی از افراد در هنگام توافق خود به نوع شفاهی قناعت نموده و خود را از داشتن مدرکی فوق العاده ارزشمند محروم مینمایند. به همین سبب برای جلوگیری از اتفاقات پیش رو و آسوده خاطری کافی است، توافقی کتبی را قبل از آغاز کارخود تعیین نموده که به عنوان مدرک در اختیار خویش داشته باشید تا در صورت پرداخت نشدن حقوق، اخراج غیرقانونی، عدم بیمه کارگر و... بتوان طرح شکایت مستحکمی را وضع نمود.
جهت شکایت از کارفرما لازم است که در ابتدا دادخواست شکایت تنظیم و ثبت گردد. در دادخواست شکایت لازم است که کلیه مطالبات کارگر از قبیل حق بیمه، سنوات، حق السعی، اضافه کاری ها و… درج شود.
به این موضوع توجه داشته باشید که در صورت اخراج از کار، کارگر دو راه پیش رو خواهد داشت. اول اینکه میتواند به دلیل ناحق بودن اخراج خود دست به شکایت بزند و خواستار بازگشت به کار خویش شود و یا اینکه برای دریافت مطالبات خود و دریافت وجه به شکایت روی بیاورد. باید این را بدانید که هر کسی که از کار خود اخراج شده باشد تنها میتواند در یکی از دو طرح دعوی اقدام کند چرا که درج و خواست هر دو مورد امری نا معقول میباشد. کسی که از کار خود اخراج شده باشد باید تا مدت یک ماه اقدام به شکایت کند در غیر این صورت شکایت کارگر مورد تایید نخواهد بود.

مراحل شکایت از کارفرما

نحوه شکایت از کارفرما به دو روش میتواند صورت گیرد :
در روش اول که روشی قدیمی است ثبت دادخواست به صورت حضوری و با حضور در محل اداری صورت میگیرد.
اما در روش دوم دیگر نیازی به مراجعه حضوری نبوده و میتوان با مراجعه به سایت prkar.mcls.gov.ir ثبت دادخواست را انجام داد. هنگامی که وارد سایت شوید ابتدا باید ثبت نام در خود سایت را انجام داده و احراز هویت شوید تا بتوانید به عنوان عضوی از سایت برای ثبت دادخواست خود را اقدام نمایید و در کنار آن میتوانید مستندات و مدارک خود را در سایت ارائه کنید که البته باید دارای نکاتی باشد که با مراجعه به آن میتوانید از آن اطلاع حاصل نمایید.
وجود اسناد و مدارک بین شما و کارفرما عامل مهمی در گرفتن حق کارگر خواهد بود اما چنان که از داشتن چنین چیزی محروم باشید احتمال رد شکایت بالا میرود.
البته جای نگرانی کامل نیست به این دلیل که اگر کارفرما به حساب شما به منظور دستمزد پراختی داشته باشد و یا از طرف آن بیمه شده باشید این قضیه نشان دهنده حضور و کارکرد شما در آن مدت بوده است که میتوان از آن به عنوان مدرکی در طرح دعوی استفاده داشت.
یکی از مواردی که میتوان برای به دست آوردن حق خود از آن استفاده نمود گرفتن وکیل است که هر شخص با توجه به میزان توانمندی خود در آن بازه زمانی میتواند از توان وکلا برای افزایش درصد پیروزی و گرفتن حق خود استفاده کند.


به طور کلی مواردی هستند که میبایست برای آسوده خاطری خود به آنها اهمیت داده و از نا حقی جلوگیری به عمل آورید که همانگونه که در ابتدا عرض شد گرفتن و داشتن مدرکی قابل اتکا برای ایجاد طرح شکایت میباشد و برای انجام شکایت میتوانید از یکی از دو روش گفته شده اقدام نمایید که ترجیها روش دوم را به شما پیشنهاد میکنیم.

نظرات شما درباره شرایط و مراحل شکایت از کارفرما
امتیاز: