
عناب به عنوان میوهای سرشار از خواص مفید میتواند قابل توجه بسیاری از افراد باشد، پس چه خوب است که در این مقاله با خواص آن آشنا شده و از مصرف آن، عاید سود باشید
عناب یکی از میوههایی به شمار میرود که شاید برخی از افراد هنوز با خواص آن آشنایی نداشته و از آن استفاده نکنند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم تا شما را با خواص این میوه مقوی و مفید آشنا نماییم.
عناب به خرمای قرمز یا چینی معروف است که کالری بسیار کمی دارد و سرشار از فیبر و مواد مغذی میباشد. این میوه بومی متعلق به مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیا، به ویژه چین و هند است. عناب درختچهای دارد که ارتفاع آن میتواند به ۵ تا ۱۲ متر برسد.
عنابها به صورت تازه و خشک مصرف میشوند. عناب تازه طعم شیرین و کمی ترش دارد و وقتی خشک میشود، طعمی شبیه به خرما پیدا میکند. از عناب در تهیه مربا، شربت و همچنین در طب سنتی به عنوان یک داروی طبیعی برای مشکلات مختلف استفاده میشود. این میوه دارای خواص ضد اکسیدانی، ضد التهابی و تقویت کننده سیستم ایمنی است.
میوه عناب کالری کمی دارد، اما با این حال سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی مختلف است. تخمین زده میشود که هر ۱۰۰ گرم عناب، بین ۲۷۵ تا ۵۴۱ میلیگرم فنول دارد. بهترین منبع دیگر فنول، گیلاس شناخته میشود که حدود ۱۱۴ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم فنول دارد.
هر ۱۰۰ گرم عناب معادل موارد زیر ارزش غذایی دارد:
عناب یا خرمای قرمز دارای خواص زیادی برای سلامتی است که بهتر است با موارد آشنا گردید:
عناب سرشار از پتاسیم و آهن است. پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک میکند و آهن برای تولید هموگلوبین ضروری است که نقش حیاتی در پیشگیری از کم خونی دارد. تحقیقات نشان میدهد که مصرف منظم عناب میتواند به کاهش فشار خون کمک کند و از کمخونی جلوگیری کند.
عناب دارای خاصیت محافظت کننده کبد است. مطالعات نشان دادهاند که عناب میتواند آسیبهای اکسیداتیو کبد را کاهش دهد و عملکرد کبد را بهبود بخشد. مصرف عناب میتواند به پاکسازی سموم از کبد کمک کند و سلامت کلی کبد را حفظ کند.
عناب حاوی مقادیر بالایی از آنتیاکسیدانها و ویتامین C است که میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. تحقیقات نشان دادهاند که ترکیبات موجود در عناب میتوانند به کاهش رشد سلولهای سرطانی و جلوگیری از پیشرفت سرطان کمک کنند.
عناب دارای شاخص گلیسمی پایین است و میتواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. تحقیقات نشان میدهند که مصرف عناب میتواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری کند.
عناب حاوی ترکیباتی است که میتوانند به بهبود کیفیت خواب کمک کنند و عملکرد مغز را تقویت کنند. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف عناب میتواند به کاهش اضطراب و بهبود حافظه و تمرکز کمک کند.
عناب دارای فیبر بالایی است که میتواند به بهبود حرکت روده و جلوگیری از یبوست کمک کند. مصرف منظم عناب میتواند برای حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید باشد.
عناب با کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) میتواند به حفظ سلامت قلب هم کمک کند. مصرف عناب باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
عناب دارای خاصیت ضد التهابی است که میتواند به کاهش درد و التهاب مفاصل کمک کند. مصرف عناب میتواند به بهبود علائم بیماریهای التهابی مانند آرتریت منجر شود.
عناب حاوی کلسیم و فسفر است که برای سلامت و استحکام استخوانها ضروری هستند. پس یعنی مصرف عناب میتواند به پیشگیری از پوکی استخوان و بهبود سلامت استخوانها کمک میکند.
عناب دارای ترکیباتی است که میتوانند به کاهش استرس و اضطراب کمک کنند. مصرف عناب میتواند به بهبود حالت روحی و کاهش علائم اضطراب منجر گردد.
عناب دارای کالری کم و فیبر بالاست که میتواند به کنترل وزن کمک کند. مصرف عناب میتواند به کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری کمک کند.
عناب دارای خواص ضد باکتری و ضد ویروسی است که میتواند به مبارزه با عفونتها کمک کند. مصرف عناب میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به عفونتهای مختلف باشد.
عناب حاوی مواد مغذی مانند ویتامینها و مواد معدنی است که میتوانند به تقویت رشد مو کمک کنند. مصرف عناب میتواند به بهبود سلامت پوست سر و افزایش رشد مو کمک کند .در واقع این آنتیاکسیدانهای موجود در عناب هستند که به حفظ سلامت پوست و مو کمک میکنند.
عناب دارای آنزیمها و فیبرهایی است که بهبود هضم غذا در بر دارند. عناب میتواند در راستای کاهش مشکلات گوارشی و بهبود فرایند هضم قدم بردارد.
عناب دارای ترکیباتی است که به تقویت سلامت جنسی کمک میکند. مصرف عناب میتواند به افزایش انرژی و در نتیجه به بهبود عملکرد جنسی کمک میکند.
خواص عناب تازه و خشک را میتوان با توجه به ارزش غذایی آنها بررسی کرد. عناب خشک نسبت به عناب تازه مزایای بیشتری دارد؛ زیرا خواص آن به مراتب بیشتر است و منبع غنیتری از ویتامین C و مواد معدنی به شمار میآید.
تا کنون، عوارض جانبی مشخصی برای عناب گزارش نشده است. با این حال، به دلیل بالا بودن میزان سلولز و فیبر در عناب، هضم آن برای برخی افراد میتواند دشوار باشد. بنابراین، توصیه میشود افرادی که به بیماریهای زیر مبتلا هستند، قبل از مصرف عناب با پزشک خود مشورت کنند:
برای تهیه دمنوش عناب، ۱۰ عدد عناب را در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید.
برای تهیه دمنوش زنجبیلی با عناب هم باید ۱۰ عدد عناب خشک را به همراه یک تکه زنجبیل تازه و چند تکه چوب دارچین در قابلمهای پر از آب بجوشانید. پس از به جوش آمدن، حرارت را کم کرده و اجازه دهید به مدت یک تا دو ساعت آرام بپزد.
سپس دمنوش را صاف کرده و عصاره بدست آمده را میتوانید به صورت گرم یا با اضافه کردن یخ مصرف کنید. این دمنوش منبع بسیار خوبی از آنتیاکسیدانها، مواد معدنی و ویتامینهاست.
همانطور که در مقاله فوق ذکر شد، عناب دارای خواص زیادی است از جمله بهبود هضم غذا، کاهش فشار خون و کمک به کاهش وزن. این میوه که به نام خرمای قرمز یا خرمای چینی نیز شناخته میشود، کالری کمی دارد و سرشار از فیبر و مواد مغذی است. همچنین، با دارا بودن خاصیت آنتیاکسیدانی بالا، عناب میتواند به پاکسازی کبد، دفع سموم اضافی، رشد مو به لاغری و کاهش وزن کمک کند. اگر قصد استفاده از عناب را دارید، در صورت داشتن هر گونه بیماری، حتماً قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. به یاد داشته باشید که عناب قند و کالری قابل توجهی دارد، بنابراین در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید و از میوه یا دمنوش عناب لذت ببرید.