6 غذای ضد التهابی که باید مصرف کنید

6 غذای ضد التهابی که باید مصرف کنید

166 بازدید | تاریخ انتشار: شنبه, 14 بهمن 1402

حتما شنیده اید که غذاهای ضد التهاب برای شما مفید هستند، اما چرا؟ و چگونه می توانند به شما کمک کنند؟

اول، مهم است که بدانیم التهاب بدن چیست و چرا می تواند مضر باشد. در واقع دو نوع وجود دارد: حاد و مزمن. اولی چیزی نیست که باید بیش از حد روی آن کار کرد. در واقع التهاب حاد بخشی از درمان است و یک پاسخ طبیعی و سالم به آسیب یا عفونت است.

اساساً، هر زمان که بدن شما چیزی را که خارجی است - مانند یک میکروب، گرده یا یک ماده شیمیایی تشخیص دهد، برای خلاص شدن از شر آن دست به کار می شود. این کار را با فعال کردن سیستم ایمنی بدن شما انجام می دهد که باعث ایجاد فرآیندی به نام التهاب می شود. التهاب به خلاص شدن از شر ارگانیسم متخلف کمک می کند.

اما گاهی این التهاب حتی زمانی که یک مهاجم خارجی وجود ندارد ادامه می یابد. به آن التهاب مزمن می گویند.

التهاب مزمن به صورت حاد شروع می شود، اما سپس خاموش نمی شود.پیام رسان های التهابی به سلول های بدن می گویند که بمیرند و سلول های جدید جایگزین شوند. با این چرخش سریع سلولی، احتمال بیشتری وجود دارد که سلولی با نقص ژنتیکی ظاهر شود. او خاطرنشان می کند که التهاب مزمن با خطر بالاتر سرطان، دیابت، آسم، افسردگی، سندرم متابولیک و تصلب شرایین (سخت شدن شریان ها) از جمله مشکلات دیگر مرتبط است.

التهاب مزمن همچنین می تواند تأثیر بسیار زیادی بر سادگی زندگی روزمره داشته باشد. التهاب بیش از حد داخلی در بسیاری از مشکلات از جمله درد مفاصل، بی‌حالی، افزایش وزن، بیماری خودایمنی، مشکلات خواب، سردرد و موارد دیگر نقش کلیدی دارد.

رژیم غذایی معمولی که بسیاری از مردم از آن پیروی می کنند مملو از غذاهای فرآوری شده و سرشار از چربی های اشباع شده، چربی های ترانس، قندها و روغن های استوایی است. این غذاها برای قلب شما خوب نیستند و مطالعات خوردن بسیاری از این غذاهای «محافظه‌کننده» را با افزایش خطر سرطان و مرگ مرتبط دانسته‌اند. التهاب یک مکانیسم زمینه ای برای بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان، دیابت و بیماری قلبی است.

از سوی دیگر، برخی از غذاها حاوی اجزای مفیدی هستند که در کاهش میزان التهاب در بدن موثر هستند. اجزای موجود در مواد غذایی که ضد التهاب هستند، می توانند پیام های التهابی را که بدن ما ارسال می کند، کاهش دهند.

ممکن است قبلاً بدانید که غذاهایی مانند سبزیجات (کلم بروکلی، کلم، گل کلم)، انواع توت ها و سبزیجات تیره و برگ دار، فوق ستاره های ضد التهابی هستند. اما ما فهرستی از شش ابر غذای ضدالتهابی دیگر برای شما داریم که می‌توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید که برخی از آنها ممکن است شما را شگفت‌زده کند:

ماست و سایر غذاهای تخمیری

غذاهای تخمیری هم ضد التهاب هستند و هم برای سلامت روده مفید هستند. آنها تعادل سالم باکتری‌ها را به روده باز می‌گردانند که به کنترل التهاب بدن کمک می‌کند." حتی اگر طرفدار غذاهای تخمیری عجیب‌تر مانند کلم ترش یا کیمچی نیستید، به اندازه کافی آسان است که این دسته را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید، زیرا ماست و اکثر پنیرهای قدیمی واجد شرایط هستند.

شربت افرا خالص

دانشمندان بیش از 67 ترکیب مختلف گیاهی یا پلی فنل ها را شناسایی کرده اند که 9 تای آنها منحصر به شربت افرا خالص هستند. یکی از این پلی فنل ها که کبکول نام دارد، به طور طبیعی هنگام جوشاندن شیره برای تولید شربت افرا تشکیل می شود که کبکول التهاب را در بدن کاهش می دهد. با این حال، شربت افرا را زیاد مصرف نکنید، زیرا هنوز پر از کالری است. و مطمئن شوید که مواد خالص را به جای شربت افرا یا شربت پنکیک مصرف می کنید. اینها هیچ یک از مزایای ضد التهابی ندارند.

ماهی چرب

امگا 3 از دیرباز فوق ستاره های تغذیه ای بوده است که بیشتر و به وفور در ماهی های چرب مانند ماهی تن، ساردین و سالمون و همچنین گردو، دانه های چیا و دانه های کتان یافت می شود. اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی های چرب و چربی های تک غیراشباع موجود در مغزها و دانه ها به کاهش پیش سازهایی که باعث التهاب می شوند کمک می کند. علیرغم این واقعیت که جدیدترین دستورالعمل های رژیم غذایی مصرف غذاهای دریایی را دو تا سه بار در هفته توصیه می کنند، متاسفانه امگا 3 در رژیم غذایی معمولی بسیار کم است.

زردچوبه

زردچوبه، ادویه محبوبی که بیشتر در غذاهای هندی یافت می شود. زردچوبه حاوی یک ترکیب ضد التهابی قوی به نام کورکومین است. خوردن فلفل سیاه با زردچوبه می تواند به میزان قابل توجهی جذب کورکومین را افزایش دهد. با این حال، برای بهره مندی از این مزیت، باید زردچوبه بسیار بیشتر از آنچه در یک غذای معمولی استفاده می شود بخورید. بنابراین، بسیاری از مردم به جای آن از مکمل های کورکومین استفاده می کنند.

روغن زیتون فوق بکر

بالاخره همه روغن ها بد نیستند! روغن زیتون فوق بکر سرشار از چربی های تک غیراشباع و آنتی اکسیدان ها برای محافظت از سلول های بدن و کاهش التهاب است. روغن زیتون همیشه برای پخت و پز بهترین نیست، اما برای سس های سالاد و برای غذاهای جانبی سبزیجات عالی است.

شکلات تلخ

ما بهترین ها را عمدا برای آخرین بار ذخیره کردیم. در واقع، شکلات تلخ به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های کاهش دهنده التهاب شناخته شده است. بهتر است شکلات تلخی را انتخاب کنید که حداقل 70 درصد کاکائو داشته باشد.

نظرات شما درباره 6 غذای ضد التهابی که باید مصرف کنید
امتیاز: