آیا سوپ مرغ واقعا در هنگام بیماری کمک می کند؟

آیا سوپ مرغ واقعا در هنگام بیماری کمک می کند؟

61 بازدید | تاریخ انتشار: چهارشنبه, 11 بهمن 1402

تهیه یک کاسه سوپ مرغ برای یکی از عزیزان در هنگام بیماری، قرن ها در سراسر جهان رایج بوده است. امروزه، تقریباً نسل‌ها از هر فرهنگی به فواید سوپ مرغ سوگند یاد می‌کنند و در فرهنگ های مختلف این داروی تسکین دهنده را به روش خود تهیه می کنند.

سوپ مرغ به عنوان یک درمان را می توان به سال 60 پس از میلاد مسیح و پدانیوس دیوسکوریدس، جراح ارتشی که در زمان امپراتور روم، نرون خدمت می کرد، و دایره المعارف پزشکی پنج جلدی او توسط شفا دهندگان اولیه برای بیش از یک هزار سال مورد مشورت قرار گرفت. اما خاستگاه سوپ مرغ به هزاران سال قبل، به چین باستان باز می گردد.

بنابراین، با اوج گرفتن فصل سرماخوردگی و آنفولانزا، ارزش این سوال را دارد: آیا علمی وجود دارد که این باور را تایید کند که کمک می کند؟ یا آیا سوپ مرغ فقط به عنوان یک دارونمای آرامش بخش عمل می کند، یعنی در زمانی که بیمار هستیم، بدون فایده درمانی واقعی، فواید روانی ارائه می کند؟

بهبود اشتها، هضم بهتر

همه اینها منطقی است، زیرا اسیدهای آمینه بلوک های سازنده پروتئین ها هستند و اسید آمینه گلوتامات در سوپ یافت می شود. مطالعات نشان می دهد که به نظر می رسد، برای خواص درمانی سوپ مرغ بسیار مهم است. وقتی بیماران مبتلا به بیماری های تنفسی فوقانی را می بینم، متوجه می شوم که بسیاری از آنها ناگهان کمتر غذا می خورند یا اصلا غذا نمی خورند. این به این دلیل است که بیماری های حاد یک پاسخ التهابی را تحریک می کند که می تواند اشتهای شما را کاهش دهد. عدم تمایل به غذا خوردن به این معنی است که بعید است مواد غذایی مورد نیاز خود را دریافت کنید، که به سختی دستور العمل مناسبی برای سلامت ایمنی و بهبودی پس از بیماری است.

اما شواهد نشان می دهد که طعم سوپ مرغ ممکن است به تحریک اشتها کمک کند. شرکت کنندگان در یک مطالعه گفتند که بعد از خوردن اولین سوپ احساس گرسنگی بیشتری کردند.

مطالعات دیگر می‌گویند که سوپ ممکن است هضم مواد مغذی را نیز بهبود بخشد. هنگامی که مغز ما از طریق گیرنده های چشایی زبان، طعم را حس می کند، بدن ما دستگاه گوارش را آماده می کند تا پروتئین را راحت تر جذب کند.

این می تواند علائم گوارشی را کاهش دهد، که بسیاری از افراد در شرایط آب و هوایی تجربه می کنند. اگرچه بیشتر مردم عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی را با علائم گوارشی مرتبط نمی دانند، اما تحقیقات روی کودکان نشان داده است که ویروس آنفولانزا باعث افزایش درد شکمی، تهوع، استفراغ و علائم اسهال می شود.

ممکن است التهاب و گرفتگی بینی را کاهش دهد

التهاب بخشی از پاسخ طبیعی بدن به آسیب یا بیماری است. التهاب زمانی رخ می دهد که گلبول های سفید خون به بافت ملتهب مهاجرت می کنند تا به بهبودی کمک کنند. هنگامی که این فرآیند التهابی در راه هوایی فوقانی رخ می دهد، منجر به علائم سرماخوردگی و آنفولانزا مانند گرفتگی یا آبریزش بینی، عطسه، سرفه و مخاط غلیظ می شود.

برعکس، کاهش فعالیت گلبول های سفید خون در مجاری بینی می تواند التهاب را کاهش دهد. و جالب اینجاست که تحقیقات نشان می‌دهد که سوپ مرغ در واقع می‌تواند تعداد گلبول‌های سفید خون را که به بافت‌های ملتهب سفر می‌کنند کاهش دهد. این کار را با مهار مستقیم توانایی نوتروفیل ها، نوعی گلبول سفید، برای حرکت به بافت ملتهب انجام می دهد.

مواد تشکیل دهنده کلیدی

برای درک واقعی اثرات تسکین دهنده و شفابخش سوپ مرغ، مهم است که مواد تشکیل دهنده سوپ را در نظر بگیرید. همه سوپ های مرغ دارای خواص درمانی مغذی نیستند. به عنوان مثال، انواع کنسرو شده سوپ مرغ، چه با نودل و چه بدون آن، فاقد بسیاری از آنتی اکسیدان های موجود در نسخه های خانگی هستند. اکثر انواع کنسرو شده سوپ مرغ تقریباً فاقد سبزیجات دلچسب هستند.

مواد مغذی اصلی در نسخه های خانگی سوپ چیزی است که این گونه ها را از انواع کنسرو شده متمایز می کند. مرغ منبع کاملی از پروتئین برای مبارزه با عفونت در اختیار بدن قرار می دهد. سبزیجات طیف گسترده ای از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را تامین می کنند. اگر به روش آمریکایی تهیه شود، نودل منبعی از کربوهیدرات است که به راحتی قابل هضم است که بدن شما از آن برای انرژی و ریکاوری استفاده می کند.

حتی گرمای سوپ مرغ می تواند کمک کننده باشد. نوشیدن مایعات و استنشاق بخارات آن باعث افزایش دمای مجاری بینی و تنفسی می شود که این امر باعث شل شدن مخاط غلیظی می شود که اغلب همراه با بیماری های تنفسی است. در مقایسه با آب گرم به تنهایی، مطالعات نشان می دهد که سوپ مرغ در شل شدن مخاط موثرتر است.

گیاهان و ادویه‌هایی که گاهی در سوپ مرغ استفاده می‌شوند، مانند فلفل و سیر، باعث شل شدن مخاط می‌شوند. آبگوشت حاوی آب و الکترولیت ها به آبرسانی مجدد کمک می کند.

بنابراین، برای به حداکثر رساندن فواید سوپ مرغ برای سلامتی، یک نوع خانگی را توصیه می کنم که می توان آن را با هویج، کرفس، سیر تازه، سبزی و ادویه جات تهیه کرد. اما اگر به گزینه‌ای راحت‌تر نیاز دارید، به مواد تشکیل دهنده و برچسب حقایق تغذیه‌ای نگاه کنید و سوپ‌هایی با سبزیجات مختلف را به جای سوپ‌های فرآوری‌شده و فاقد مواد مغذی انتخاب کنید.

نظرات شما درباره آیا سوپ مرغ واقعا در هنگام بیماری کمک می کند؟
امتیاز: