ادویه جات بخش تاثیر گذار هر غذایی هستند که با استفاده از آنها هم عطر خوبی به غذا بخشیده میشود، هم طعم خوبی را بدست می آورد
آشنایی با ادویههایی که غذا را خوشمزه میکنند لازمه هر آشپزی است. بسیاری از ما میدانیم که افزودن نمک یا سسهای خامهای به غذایمان سالم ترین عادت نیست، اما یقینا استفاده از آنها طعم آن را بهتر میکند.
از نخود و هویج گرفته تا مرغ و گوشت گاو، ادویه جات، ترشی جات اساسا به هر غذایی که اضافه میشوند طعم آن غذا را بهتر میکنند، بدون اینکه کالری اضافی داشته باشند. ادویهها اغلب از دانهها، توتها، پوست یا ریشه گیاهان بدست می آیند.
زیره از هند می آید. دانهها به رنگ زرد دارای بو و طعم مطبوع قوی هستند. مقدار توصیه شده 6 قاشق چایخوری پودر زیره در روز است. یک راه عالی برای استفاده از زیره این است که یک کاسه سبزیجات ریشه دار مانند سیب زمینی شیرین، گل کلم و شلغم را با روغن زیتون و 1 قاشق چایخوری پودر زیره مخلوط کنید و در دمای 300 درجه به مدت نیم ساعت بپزید. مقداری فلفل و گشنیز خرد شده اضافه کنید تا خوشمزهتر شود.
زنجبیل از خانواده هل و زردچوبه است که کشت آن در جنوب آسیا آغاز شد. برای استفاده از زنجبیل در غذا معمولا از نوع پودر شده آن بهره میبرند. اما با این حال راههای زیادی برای استفاده از زنجبیل وجود دارد.
برای استفاده از زنجبیل تازه، ابتدا باید لایه بیرونی تیره آن را با یک پوست کن سبزیجات یا یک چاقوی خرد کن جدا کرده و سپس باید قبل از افزودن به دستور پخت، آن را رنده کنید. به احتمال زیاد متوجه خواهید شد که وقتی با مواد مرطوب مخلوط شود چه طعم خوبی را به غذا میدهد. ادویه زنجبیل باید در یخچال و در کیسه پلاستیکی یا کاغذی نگهداری شود. زنجبیل را در سوپ با آب پز کردن کدو حلوایی، هویج و سیر در آب مرغ امتحان کنید. زنجبیل و فلفل تازه را به آن اضافه کنید و سپس پوره کرده و از غذا لذت ببرید. شما میتوانید زنجبیل، سس سویا کم سدیم، سرکه برنج، روغن کنجد و سیر را برای معطر کردن گوشت گاو استفاده کنید.
از دارچین برای جایگزینی شکر در سسها، گوشت و غذاهای سبزیجات استفاده کنید. از آن به طور خاص میتوان در سسهای باربیکیو خانگی و سسهای مارینارا استفاده کرد. استفاده از دارچین در صبحانه، ناهار و شام آسان است. دارچین را در بلغور جو دوسر با انواع توتها، آجیل و در سس سالاد بریزید و با قهوه یا اسموتی مخلوط کنید. مطمئن شوید که از آن کم استفاده کنید، در حدود یک قاشق چایخوری در هر وعده.
گواتمالا و هند بیشترین هل دنیا را تولید میکنند. هل حاوی پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است. در تمام طول سال میتوانید غلاف و پودر هل را در بازارها و خواربار فروشیها پیدا کنید. در حالی که هل بیشتر در شیرینیها و قهوه استفاده میشود، هل سیاه را میتوان در عدس کاری و پلو استفاده کرد. برای برنج قهوه ای، ½ قاشق چای خوری هل و ½ قاشق چای خوری دارچین را به آب در حال جوش اضافه کنید تا طعم آجیلی مانندی پیدا کرده و طعم جالبی را به آن ببخشد.
فلفل چیلی از گیاه چیلی که منشا آن در آمریکای مرکزی است بدست می آید. فلفل چیلی دارای ترکیبات گیاهی است که دارای ویژگیهای پیشگیری کننده از بیماری و ارتقاء سلامت هستند. آنها در تمام سال در خواربارفروشیها به صورت خشک و یا پودر شده در دسترس هستند. هنگام تهیه سوپ و سس چیلی از فلفل تند به عنوان چاشنی استفاده کنید. فلفل پوبلانو ملایم ترین فلفل از خانواده فلفل چیلی است و میتوان آن را تفت داده و برشته کرد.
ریشه وجود زردچوبه همانند خیلی از ادویهها از کشور هند می آید. ادویه زرد، به طور رایج در غذاهای خاورمیانه استفاده میشود. زردچوبه یک ضد التهاب طبیعی است و احتمالا میتواند به سرعت بخشیدن به متابولیسم و تقویت سیستم ایمنی کمک کند. یک یا دو پیمانه زردچوبه را به غذاهای کبابی و سبزیجات یا چند قاشق چایخوری به سوپها و خورشها اضافه کنید.
دانههای زیره در سراسر اروپا، آسیا و شمال آفریقا رشد میکنند. در حالی که زیره چندین کاربرد دارویی دارد، از مواد مغذی سالم، ویتامینها و آنتی اکسیدانها تشکیل شده است. این یک منبع معدنی عالی از آهن، کلسیم و پتاسیم است. زیره از نظر فیبر، غذایی متراکم است و در هر 100 گرم دانه 30 گرم فیبر دارد. به علاوه، حاوی ترکیباتی است که به جلوگیری از پیری، عفونت و حتی سرطان کمک میکند. زیره را به املت، سوپ، سالاد یا غذاهای دریایی اضافه کنید. زیره همچنین وقتی با کلم خورده شود به هضم غذا کمک میکند.
شما با هفت ادویهای آشنا شدید که تماما گیاهی بوده و کاملا به سلامتی شما کمک میکنند. علاوه بر این با خوشمزهتر کردن غذای شما به لذت غذایی شما کمک بسزایی دارند.