چیزکیک یکی از جذاب ترین خوردنی هایی است که یک فرد ممکن است در طی یک پیک نیک، مهمانی و یا عصرانه خانه خود تجربه کند، برای یادگیری تهیه آن با ما همراه باشید.
چیزکیک معمولا به عنوان یک دسر مورد استفاده قرار میگیرد و در بین مردم دنیا از طرفداران زیادی برخوردار است. چیزکیک را میتوان در انواع مختلفی درست کرد که هر کدام طرفداران خاص خود را نیز دارد.
چیزکیک دارای قدمتی بلند در تاریخ است که ریشه آن هم به شهر نیویورک برمیگردد. در ادامه با چند تا از بهترین انواع این چیزکیک آشنا میشوید.
مواد لازم برای خمیر
• بیسکوییت شکلاتی 300 گرم
• کره 112 گرم (ذوبشده)
مواد لازم برای چیز کیک
• پنیر خامهای 678 گرم
• شکر 1 پیمانه
• پودر کاکائو 4/3 پیمانه
• خامه ترش 1 پیمانه
• عصاره وانیل 1 قاشق چایخوری
• تخم مرغ 4 عدد
مواد لازم برای گاناش شکلاتی
• شکلات چیپسی 1 پیمانه
• خامه صبحانه 2/1 پیمانه
• پودر قند 5 قاشق غذاخوری
• پودر کاکائو 3 قاشق غذاخوری
• عصاره وانیل 2/1 قاشق چایخوری
اگر قصد تهیه چیز کیک قابلی را داشته باشید میبایست برای آن وقت کافی گذاشته و برای آن ارزش قائل شوید.
طرز تهیه خمیر
1. برای طبخ این چیزکیک ابتدا فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم کنید. سطح یک قالب کمربندی ۲۳ سانتیمتری را با کاغذ پوستی پوشانده و کنارههای آن را چرب کنید.
2. مواد خمیر چیزکیک را در یک کاسه کوچک ترکیب کرده و مخلوط را به پایین و طرفین قالب خود فشار دهید.
3. سپس آن را به مدت 10 دقیقه بپزید و در نهایت کنار بگذارید تا خنک شود.
4. قسمتهای بیرونی ظرف را با آلومینیوم بپوشانید تا هیچگونه آبی وارد کیک نشود. در پایان ظرف آماده شده خمیر را کنار بگذارید.
. دمای فر را تا 145 درجه سانتی گراد کاهش دهید
. در یک کاسه بزرگ، پنیر خامهای، شکر و کاکائو را به آرامی هم زده تا کاملا مخلوط و یکدست شوند. این کار باید به آرامی انجام شود تا هوای اضافه بین خمیر کاهش پیدا کند
. خامه ترش و عصاره وانیل را هم اضافه و با سرعت کم مخلوط کنید تا خوب ترکیب شوند
. تخم مرغها را دونه دونه اضافه و مجددا به آرامی مخلوط کنید تا بعد از هر بار افزودن، بهخوبی ترکیب شوند
. مایه چیزکیک را به طور یکنواخت درون خمیر ریخته و قالب را درون ظرف بزرگ دیگری قرار دهید. ظرف خارجی را با آب گرم پر کنید؛ توجه داشته باشید آب نباید از لبه بالایی ورق آلومینیوم، به داخل قالب راه پیدا کند
. چیزکیک را به مدت یک ساعت در فر بپزید. در پایان توجه کنید که مرکز کیک باید کمی شل باشد
. برای ادامه طبخ این چیز کیک در میان انواع چیز کیک، فر را خاموش کرده و به مدت نیم ساعت اجازه دهید چیزکیک داخل فر بماند تا به آرامی خنک شود. سپس در فر را به مدت نیم ساعت، نیمه باز بگذارید تا فرایند خنک شدن ادامه پیدا کند
. چیزکیک را در یخچال بگذارید و اجازه دهید پنج الی شش ساعت یا یک شب داخل یخچال بماند. زمانی که چیزکیک خنک و سفت شد، آن را از قالب خارج کنید و روی یک ظرف مخصوص سرو قرار دهید
1. برای تهیه گاناش شکلات، شکلات را داخل یک کاسه بریزید.
2. خامه اضافه شده را داخل ماکروفر حرارت دهید تا زمانی که شروع به جوشیدن کند. سپس آن را روی شکلات بریزید و اجازه دهید چند دقیقه بماند، سپس آنقدر هم بزنید تا یکدست شود. برای تزئین این چیزکیک در میان انواع چیز کیک، گاناش را روی چیزکیک بریزید و به شکل یک لایه یکنواخت بر روی آن پخشش کنید.
مواد لازم چیز کیک
• هویج تازه 450 گرم
• آرد همه منظوره یا همان آرد نان فانتزی 4/3 پیمانه به اضافه 1 قاشق غذاخوری
• بیکینگ پودر 4/3 قاشق چای خوری
• جوش شیرین 4/1 قاشق چای خوری
• نمک 4/1 قاشق چای خوری
• دارچین 4/3 قاشق چای خوری
• زنجبیل 4/1 قاشق چای خوری
• جوز هندی 8/1 قاشق چای خوری
• میخک به اندازه نوک قاشق چای خوری
• کره 4/1 پیمانه
• روغن 1 قاشق غذاخوری
• شکر قهوهای 3/1 پیمانه
• شکر 2 قاشق غذاخوری
• عصاره وانیل 4/1 قاشق چایخوری
• تخم مرغ 1 عدد
• گردو 4/1 پیمانه
مواد لازم داخل چیز کیک
• پنیر خامهای 650 گرم
• شکر 1 پیمانه
• آرد همه منظوره 3 قاشق غذاخوری
• خامه ترش 1 پیمانه
• عصاره وانیل 1 قاشق غذاخوری
• تخم مرغ 3 عدد
مواد لازم برای خامه
• خامه 4/3 پیمانه
• پودر شکر 6 قاشق غذاخوری
• عصاره وانیل 4/3 قاشق چایخوری
• رنگ خوراکی نارنجی
• رنگ خوراکی سبز
طرز تهیه کیک در 40 دقیقه
برای تهیه چیزکیک هویج باید مراحل زیر را طی کنید :
. هویجها را پوست بگیرید و رنده کنید تا 125 گرم هویج رنده شده داشته باشید. سپس آنها را در یخچال قرار دهید و هویجهای باقیمانده را داخل غذاساز یا مخلوطکن بریزید. در مرحله بعد، آنها را داخل قابلمه آب جوش به مدت 10 الی 15 دقیقه بجوشانید.
. هویجهای پخته را درون غذاساز یا مخلوطکن بریزید و آنها پوره کنید. در پایان این مرحله، شما باید حدود 2/1 پیمانه به علاوه 2 قاشق غذاخوری پوره هویج داشته باشید. پس از تهیه مایه کیک، آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
. برای ادامه طبخ چیز کیک هویج در میان انواع چیز کیک، یک قالب منحنی شکل 25 سانتیمتری را با کاغذ پوستی بپوشانید و کنارهها را چرب کنید. فر را با دمای 176 درجه سانتیگراد گرم کنید.
. آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک و ادویهها را در یک کاسه متوسط مخلوط کنید و کنار بگذارید
. کره، روغن، شکرها و عصاره وانیل را حدود چند دقیقه هم بزنید تا ترکیب نرمی به دست بیاید
. در مرحله بعد از طبخ چیز کیک هویج در میان انواع چیز کیک، تخم مرغ را اضافه و بهخوبی هم بزنید تا مخلوط شود
. نیمی از ادویههای ترکیبی را به خمیر اضافه کنید و هم بزنید. سپس، پوره هویج را اضافه و با مواد مخلوط کنید
. ادویههای ترکیبی باقیمانده را اضافه و با سایر مواد ترکیب کنید. خمیر را بیش از حد هم نزنید. در این مرحله به دلخواه میتوانید مقداری پودر نارگیل و کشمش هم به خمیر اضافه کنید.
خمیر را به قالب منحنی آمادهشده اضافه کنید و به مدت سی دقیقه بپزید.
1. در یک کاسه بزرگ، پنیر خامهای، شکر و آرد را با سرعت کم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود
2. خامه ترش و عصاره وانیل را اضافه و همچنان با سرعت کم مخلوط کنید. سپس تخم مرغها را یکییکی اضافه کنید و به مخلوط کردن ادامه دهید
3. پساز اتمام پخت کیک هویج در میان انواع چیز کیک، دمای فر را به 145 درجه سانتیگراد کاهش دهید. کیک را از فر خارج کنید و مایه کیک را به طور یکنواخت روی کیک بریزید
4. قسمت بیرونی قالب را با فویل آلومینیومی بپیچید و سپس قالب را درون ظرف بزرگ دیگری قرار دهید. در این مرحله، ظرف خارجی را با آب گرم پر کنید و اجازه دهید به مدت 1 ساعت و 30 دقیقه بپزد
5. در آخر فر را خاموش کنید و درحالیکه چیزکیک داخل فر است، در فر را به مدت 30 دقیقه ببندید. در این حالت، کیک همچنان پخته میشود و همزمان بهآرامی شروع به خنکشدن میکند
6. سپس در فر را به مدت نیم ساعت نیمه باز بگذارید؛ این روند به جلوگیری از ترک خوردگی کیک هویج در میان انواع چیزکیک کمک میکند
7. چیزکیک را از فر و پوشش آلومینیوم بیرون بیاورید و به مدت 5 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود
در اینجا شما با دو نوع بسیار شناخته شده از چیزکیک آشنا شدید که میتوانید در زمان دلخواه خود هر کدام را که خواستید تهیه کنید