پردرآمدترین رشته‌های مهندسی در ایران را بشناسید

پردرآمدترین رشته‌های مهندسی در ایران را بشناسید

252 بازدید | تاریخ انتشار: سه‌شنبه, 02 خرداد 1402

در ایران رشته مهندسی بسیاری فعال است که می‌توان در آن رشته‌ها تحصیل نموده و در نهایت با کسب مهارت کافی به درآمد بالایی دست یافت. 

رشته‌های مهندسی کشور در شاخه‌های متنوع زیادی تقسیم‌بندی می‌شوند. افراد بسیاری با در نظر گرفتن شرایط انواع رشته‌های مهندسی، سعی می‌کنند تا بهترین و پردرآمدترین آنها را در اولویت مسیر خود قرار دهند.
آغاز مسیر رسیدن به رشته‌های مهندسی از دوران دبیرستان و از رشته ریاضی شروع می‌شود؛ البته برخی هم هستند که با تغییر مسیر خود از رشته‌هایی مانند انسانی و تجربی به سمت رشته‌های مهندسی روی می‌آورند‌. زمانی که افراد قصد انتخاب رشته‌ای را در بین رشته‌های مهندسی متصور می‌شوند، به حتم میزان درآمد آن رشته برایشان از اهمیت زیادی برخوردار است. امروزه بدون درآمد بالا شرایط زندگی بسیار سخت و مشقت‌بار بوده که با بهره‌مندی از توانایی بالا و کسب درآمد خوب می‌توان از شرایط بد، دور مانده و زندگی خوبی را رقم زد. در ادامه قصد داریم از پردرآمدترین رشته‌های مهندسی در ایران را به شما معرفی کنیم تا کمکی را در این زمینه ارائه کرده باشیم.

رشته های مهندسی

رشته مهندسی چیست؟

قبل از آشنایی با انواع رشته‌های مهندسی باید بدانید که منظور از رشته مهندسی شامل طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی سیستم‌ها، ماشین‌آلات، سازه‌ها و دستگاه‌هایی است که برای حل مسائل فنی و عملیاتی به کار گرفته می‌شوند. رشته مهندسی به دلیل نیاز به دانش فنی و علمی بالا، مهارت‌های حرفه‌ای و توانایی‌های مدیریتی و کار گروهی، به عنوان یکی از محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی دنیا شناخته می‌شود. رشته مهندسی در بسیاری از زمینه‌ها خدماتی را ارائه می‌کند و فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در صنایع مختلفی مثل خودروسازی، ساختمان‌سازی، پتروشیمی، انرژی، الکترونیک، ارتباطات و... مشغول شوند.

مهندسی در ایران

مهندسی برق

مهندسی برق یکی از شاخه‌های مهندسی محسوب می‌شود که با طراحی، توسعه، ساخت، نصب، راه‌اندازی و نگهداری سیستم‌ها و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی سروکار دارد. این رشته در برگیرنده مطالعه و کار با موضوعات مختلفی مانند الکترونیک، قدرت، ارتباطات، کنترل، سیستم‌های کامپیوتری و سیستم‌های ارتباطی است. مهندسان برق باید دانش و مهارت‌های لازم برای طراحی، ساخت و ارتقا سیستم‌های الکتریکی، الکترونیکی، کنترل، سیستم‌های کامپیوتری و سیستم‌های ارتباطی را بدست آورند.
فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی برق می‌توانند در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، فناوری اطلاعات، صنایع برقی، صنایع مخابراتی، ارتباطات، ساختمانی، انرژی و دیگر موارد مشابه نیز فعالیت کنند. همچنین، با توجه به توسعه روز افزون فناوری‌ها، این رشته در حال تبدیل به یکی از پرطرفدارترین و پردرآمدترین رشته‌های مهندسی در دنیاست.

رشته مهندسی برق

مهندسی نرم‌افزار

با پیشرفت فناوری‌های کامپیوتری و برنامه‌نویسی، امروزه شاهد نرم‌افزارهای موفق بسیاری هستیم که هر کدام با توجه به میزان خدمات خود به همان مقدار در کسب درآمد موفق بوده‌اند. این رشته شامل مفاهیم و تکنیک‌های مربوط به تجزیه و تحلیل، طراحی، تست، نگهداری و مدیریت پروژه‌های نرم‌افزاری است.

مهندسان نرم‌افزار باید دانش و توانمندی‌های لازم برای تجزیه و تحلیل مشکلات، طراحی و پیاده‌سازی راه حل‌های نرم‌افزاری را کسب کنند. همچنین، مهندسان نرم‌افزار باید توانایی لازم برای مدیریت پروژه‌های نرم‌افزاری، مدیریت گروه‌های برنامه‌نویسی، کنترل کیفیت و ارزیابی عملکرد نرم‌افزارها را داشته باشند.
فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در شرکت‌های تولید نرم‌افزار، شرکت‌های مشاوره و خدمات فناوری اطلاعات، صنعت خودرو، صنایع هوافضا، صنعت بازی‌های رایانه‌ای، صنعت بانکداری و مالی، صنعت پزشکی، صنعت تجارت الکترونیک و... فعالیت کنند. به طور کلی زمینه فعالیت آنها نامحدود است.

مهندسی نرم افزار

مهندسی سخت‌افزار

زمینه فعالیت مهندسان سخت‌افزار که حوزه کاری آنها مرتبط با مسائل کامپیوتری است، مرتبط با قطعات پردازنده سیستم، مدارها، دستگاه‌های حافظه، شبکه‌ها، روترها و طراحی و توسعه آنهاست. در نبود مهندسی سخت‌افزار، مهندسی نرم‌افزار هم وجود نخواهد داشت.
مهندسی نرم‌افزار و سخت‌افزار از مشاغل بسیار مهم در شرکت‌ها هستند که فعالیت شرکت‌ها و سازمان‌ها به کار با رایانه و دستگاه‌های مرتبط با آن وابسته است.

مهندسی سخت افزار

مهندسی عمران

در رشته مهندسی عمران، می‌بایست مهندسین این رشته، پروژه‌ها و سیستم‌های زیربنایی عمرانی را طراحی نموده و بر توسعه و ساخت آنها نظارت کافی داشته باشند. آنها معمولاً برای طراحی و توسعه زیرساخت‌های شهرها و روستاها مانند ساختمان‌ها، جاده‌ها، تونل‌ها، پل‌ها، فرودگاه‌ها و سدها برای شرکت‌ها و سازمان‌ها کار می‌کنند. باید بدانید که در این رشته علم ریاضیات نقش اساسی را ایفا می‌کند. پروژه‌های عمرانی دارای منابع مالی، انسانی و زمانی مشخص بوده و باید طبق بودجه مالی تعیین‌شده و در زمان مشخص تکمیل شود.

مهندسی عمران

مهندسی پزشکی

مهندسان پزشکی از اصول مهندسی و علوم بیولوژیکی و پزشکی برای طراحی و توسعه دستگاه‌ها، تجهیزات، سیستم‌های رایانه‌ای و نرم‌افزار برای صنعت مراقبت‌های بهداشتی استفاده می‌کنند. موارد کاری آنها مشمول ارزیابی، نصب، نگهداری، تعمیر تجهیزات پزشکی و آموزش متخصصان پزشکی در مورد استفاده صحیح از این تجهیزات می‌باشد.
این رشته در صورت بالا بودن کیفیت محصول و بازاریابی مناسب از پتانسیل درآمدی بالایی برخوردار است.

مهندسی پزشکی

مهندسی مکانیک

این رشته شامل مفاهیم و تکنیک‌های مربوط به طراحی و ساخت اجزای ماشین‌ها، موتورها، سیستم‌های حرکتی، سیستم‌های ترمو مکانیکی، سیستم‌های کنترل و... است.
مهندسان مکانیک باید دانش و مهارت‌های لازم برای طراحی و ساخت اجزای ماشین‌ها، بهینه‌سازی فرآیندهای تولید، مدیریت پروژه‌های صنعتی و کنترل کیفیت محصولات را داشته باشند. آنها باید از فناوری‌های روز آگاهی داشته و با تکنولوژی‌های جدید و روش‌های پیشرفته آشنا باشند.
فارغ‌التحصیلان مهندسی مکانیک می‌توانند در صنایع مختلفی مانند خودرو، هوافضا، صنایع پزشکی، صنایع الکترونیکی، صنایع ساختمانی و دیگر موارد ممکن فعالیت کنند. این رشته به عنوان یکی از پرطرفدارترین رشته‌های مهندسی در دنیا شناخته می‌شود.

مهندسی مکانیک

مهندسی نفت

مهندسی نفت شامل تکنولوژی‌ها، مهارت‌ها و مفاهیم مربوط به بررسی و تحلیل مخازن نفتی، استخراج نفت و گاز، پالایش و فرآوری نفت و گاز، حمل و نقل، ذخیره‌سازی و توزیع محصولات نفتی و گازی است.
مهندسان این رشته می‌بایست دانش و مهارت‌های لازم برای طراحی و پیاده‌سازی عملیات استخراج، تولید، پالایش و توزیع نفت و گاز را داشته باشند. آنها باید از روش‌های مختلف، بهینه‌سازی استخراج از مخزن‌های نفتی و گازی را انجام دهند. همچنین، مهندسان نفت باید با تکنولوژی‌های جدید و روش‌های پیشرفته استخراج، پالایش و توزیع نفت و گاز آشنا باشند.
فارغ‌التحصیلان مهندسی نفت می‌توانند در شرکت‌های نفت و گاز کشور فعالیت کنند. ایران یکی از بهترین کشورها برای این فارغ‌التحصیلان این رشته است.

مهندسی نفت

مهندسی صنایع

مهندسی صنایع مثل داشتن اقیانوسی از اطلاعات مرتبط با رشته‌های مختلف است. مهندسان صنایع فرآیندهای تولید محصولات و خدمات را ارزیابی نموده و به دنبال راه‌هایی برای بهبود این سیستم‌ها با از بین بردن ضایعات و ایجاد سیستم‌های کارآمد هستند. وظایف شغلی آنها شامل ارزیابی برنامه‌های تولید، مشخص کردن نقشه مهندسی، توسعه سیستم‌های کنترل مدیریت، توسعه روش‌ها برای به حداکثر رساندن کارایی در تولید محصولات و ارائه خدمات طراحی و اجرای رویه‌های کنترل کیفیت می‌باشد. علم و دانش مهندسی صنایع باعث شده که حضور آنها در شرکت‌ها و کارخانه‌های تولیدی بسیار مهم‌تر شده و به این صورت درآمد بالایی را برای آنها به همراه داشته باشد.

مهندسی صنایع

در قسمت‌های فوق با بهترین رشته‌های مهندسی آشنا شدید که هر کدام بسته به علاقه و توانایی افراد، مسیر درآمدی متفاوتی را به همراه دارند. در صورتی که فرد بتواند در بالاترین سطح ممکن فعالیت کند، بدون شک میزان درآمد وی در رشته مهندسی مدنظر وی رضایت بخش خواهد بود.

نظرات شما درباره پردرآمدترین رشته‌های مهندسی در ایران را بشناسید
امتیاز: